of 64231 LinkedIn

App claimt ‘volledig papierloos werken’ voor raad

De app is ook voor burgers gratis te downloaden, zij kunnen alleen de openbare informatie bekijken.

Apps om notities te maken in bestuurlijke stukken duiken steeds meer op. Maar volledig papierloos werken met gebruiksvriendelijke software? GemeenteOplossingen claimt dat dat nu kan met een nieuwe app voor bestuurlijke informatie.

Ook voor burgers

De applicatie biedt gemeenteraads-, Statenleden en bestuurders toegang tot bestuurlijke informatie die realtime en automatisch via een webservice wordt ingevoerd. De app is ook voor burgers gratis te downloaden, zij kunnen alleen de openbare informatie bekijken.

 

Aantekeningen maken

Politici, bestuurders en ambtenaren kunnen ook niet-openbare stukken bekijken en aantekeningen maken in hun eigen vergaderdocumenten. Een ingebouwd rechtensysteem bepaalt wie toegang heeft tot welke informatie en wie waarin mag annoteren. Het is mogelijk om het informatiesysteem aan te sluiten op het bestaande raadsinformatiesysteem, zodat alle wijzigingen daarin automatisch binnenkomen in de app.

 

Papierloos

Volgens Hans Koetje van GemeenteOplossingen is volledig papierloos vergaderen mogelijk. ‘Er blijven natuurlijk altijd mensen van de oude stempel, die hun vergaderstukken graag willen uitprinten om er in de kantlijn wat bij te krabbelen. Maar met deze app kun je gewoon notities maken in stukken en die vervolgens delen met je fractiegenoten.’

 

Handtekening zetten

GemeenteOplossingen werkt nog aan het verder splitsen van functionaliteiten voor de diverse gebruikers. Zo willen raads- en Statenleden de app vooral gebruiken om stukken te lezen, te annoteren en te delen. Voor bestuurders moet het ook mogelijk worden om een handtekening op een document te zetten en het terug te plaatsen in het systeem.

 

Kennisbronnen

Naast bestuurlijke informatie kunnen gebruikers tegen betaling vakliteratuur raadplegen uit verschillende kennisbronnen. Die mogelijkheden worden de komende maanden verder uitgebreid. Op  dit moment is de app alleen beschikbaar voor Ipad, waar volgens GemeenteOplossingen 95 procent van de gebruikers bij gemeenten mee werkt. Op termijn komen er ook versies voor Android en Windows8.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ynze de Bor (Statenlid) op
Het zou aardig zijn er even bij te vermelden welke app dit is en waar we die kunnen krijgen.
Door Wim Loos (Fractie assistent GroenLinks, Soest) op
Welke app is dat en waar is deze te verkrijgen?