of 61043 LinkedIn

Apeldoorn voorspelt kans op jeugdcriminaliteit met data

Gemeente Apeldoorn gaat aan de hand van data voorspellen welke jongeren kans hebben om in de criminaliteit terecht te komen. Dit doen zij door data zoals aangiftes, inkomensprofielen en schoolverzuim per wijk in kaart te brengen, zo schrijft De Stentor.

Gemeente Apeldoorn gaat aan de hand van data voorspellen welke jongeren kans hebben om in de criminaliteit terecht te komen. Dit doen zij door data zoals aangiftes, inkomensprofielen en schoolverzuim per wijk in kaart te brengen, zo schrijft De Stentor.

Data combineren

Het gaat per wijk onder meer om de data van inbraakcijfers, aangiftes, inkomensprofielen, maar ook om de gegevens van het type woningen en gezinssituaties, waaronder schuldhulpverlening. Ook schoolverzuim, het aantal locaties met jeugdoverlast en het aantal jongerenvoorzieningen worden in de databank toegevoegd. Apeldoorn meldt aan de krant dat er bij het verzamelen rekening wordt gehouden met de Wet op de Bescherming Persoonsgegevens. Gegevens worden geanonimiseerd en de proef is aangemeld bij Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Maxim op
Jongeren plegen winkeldiefstal om een rekening te betalen voor de ouders.Overleven en pech heet dat.
Schoolverzuim omdat ze denken dat ze toch geen toekomst hebben.De wijkteams plegen veel zwaardere delicten maar dat wordt nu door de vingers gezien en in doofpotten gestopt.Sommige jongeren zijn misbruikt en moeten hier mee omgaan extra moeilijk als zovelen hier van afweten en je hier steeds mee confronteren ( sexueel misbruik wordt zo onderschat vooral bij jongens ). en ( geslagen,geen geld,mindere buurt.of verslaafde ouders de teams herhalen het constant )Een mindere positie levert agressie op als je als buitenstaander niet bereid bent om hier op een goede manier mee om te gaan. Ze weten dat ze zo niets meer hebben in te brengen.Dankzij die wijkteams loopt ook half Apeldoorn met het onterechte predikaat licht geestelijk beperkt rond zo hebben ze nog minder rechten.Lgb is een zeer breed hanteerbeer begrip en handig.Geef deze jongeren iets moois en laat ze meepraten over wat zij anders zouden willen in plaats van te oordelen en ze nog kleiner te maken.Als wijkteams en gemeenten klagen over agressieve burgers onderzoek dan even wat er aan vooraf is gegaan.Ook geld voor onderzoek waarom er zoveel depressie is onder de jongeren is overbodig het is zo helder.
Door Manfred uit Apeldoorn op
De aangeleerde manipulatie die ze op de opleidingen krijgen ingepeperd en die legaal acceptabel zijn bij gemeente wijkteams krijgen te veel macht. ( normaliter strafbaar )
De bevolking gaat de politie ,de rechten van de mens,de steun van de overheid en de wet op de bescherming persoonsgegevens verliezen.De wet krijgt een nieuwe losse vorm waar iedereen graag aan wil meedoen..Al die instanties die zo belangrijk waren voor de burgers.
We hebben deze week al ondervonden dat Apeldoorn de belofte niet na gaat komen. De burgers hebben de politie en deze instanties nodig over het algemeen was daar altijd zo'n positief beeld van.
De burger moet ergens terecht kunnen.
De wijkteams misbruiken hun macht omdat ze de kans hiervoor krijgen en alles krijgen wat ze zich maar wensen het is onvoorstelbaar wie hier allemaal allemaal intuinen. Het sluipt er steeds verder in.
Wij willen dat die stoere sterke mensen en instanties overeind blijven voor de bevolking en het door krijgen.De gemeenten en het sociale domein zijn de Nederlanders al kwijt.
Er moet vertrouwen blijven.Alles wordt besproken met de wijkteams en juist daar zijn zij op uit zij bepalen de toekomst van ons land dit kan zo niet.
Alles wat zij vinden wordt voor waar aangenomen terwijl je hun mening zwaar in twijfel mag trekken.
Deze grote kans kunnen wij zo voorspellen.
De politie moet zichzelf blijven zoals die was jullie zijn nodig.
Door Frans op
Na de minderwaardige registratie kunnen ze weer overgaan tot de wijkteam aanpak zodat er niets meer van ze overblijft voornamelijk voor de meiden erg leuk. Klachten accepteren de teams niet en ook het verleden van de jongere is niet belangrijk en alle hebben en houden van ze komt op straat dit doen ze overigens bij veel inwoners zonder enig pardon.

Door Marius op
De wet op de bescherming autoriteit persoonsgegevens moet de macht krijgen voor een veel strengere handhaving.Er worden te veel persoonsgegevens en foto's van burgers uitgedeeld terwijl dit niet eens noodzakelijk is met een verhaal er bij die vaak niet eens op waarheid berust en zonder toestemming wordt gedaan.
Ook zou er dubbel zoveel igz personeel moeten komen voor een goede controle en niet meer geld spenderen aan nog meer teams.De wijkteams die zelf niet veel beter zijn vormen een groter risico voor de maatschappij dan deze jongeren die niet om hun lot gevraagd hebben.
Je kunt zo niet met elkaar omgaan er zijn vast ergens verstandige mensen die betere en menselijke oplossingen kunnen bedenken in dit land.De overheid moet de macht hierover houden anders hebben we straks een onoplosbaar probleem.
Door Han uit Apeldoorn op
In dit land is niets nog anoniem en de wet bescherming persoonsgegevens wat daar nog van over is daar mag men grote vraagtekens bij zetten.
Aan de autoriteit zelf ligt het in ieder geval niet. De decentralisatie en de beleidsvrijheid maken de grensoverschrijding mogelijk. Je ziet nu pas hoe de mensheid in elkaar steekt. i.p.v empathisch respectvol participeren zie je plezier en hardheid.
Door Dries van der Vegt op
Voor hetzelfde geld gaan ze een prachtige toekomst tegemoet. Ik vind dit heel erg stigmatiserend na zo'n prognose gaat het niet automatisch fout met deze jongeren zoiets kun je niet eens inschatten.Daar zijn trouwens genoeg voorbeelden van.
Ze zoeken gewoon weer meer merk macht ,geld en dit is een prima nieuwe doelgroep.Ook ik geloof niet meer in gegevensbescherming de wijkteams doen toch wel hun eigen ding.
Door Peter op
Kun ze tegelijk de kans berekenen welke ouderen geen verzorging meer zullen krijgen.? Dat scheelt keukentafel gesprekken.....
Door Wilco op
De ggz in Apeldoorn kan weer veel geld verdienen.
Kat in het bakkie.
Aan bescherming van de wet persoonsgegevens doen ze hier trouwens niet in Apeldoorn.
Door Gepensioneerd (Gepensioneerde) op
Het gaat hier met alles zo, we gaan het onderzoeken, we gaan het registreren, je kan het melden en wat is het resultaat? Een rapport wat in een la verdwijnt en er gebeurt niets.