of 59185 LinkedIn

Amsterdam verwijdert 'belastingadvies' mogelijk van website

Gemeente Amsterdam gaat informatie over het fiscale klimaat in Nederland op de gemeentelijke website mogelijk aanpassen. De acquisitieorganisatie van de regio, Amsterdam Inbusiness, zou volgens de SP belastingadviezen geven aan bedrijven.

Gemeente Amsterdam gaat informatie over het fiscale klimaat in Nederland op de gemeentelijke website mogelijk verwijderen. De acquisitieorganisatie van de regio, Amsterdam Inbusiness, zou volgens de SP belastingadviezen geven aan bedrijven.

Belastingadvies
Volgens de Amsterdamse SP-afdeling probeert Amsterdam internationale bedrijven te verleiden door advies te geven over belasting, door te stellen dat er in Nederland een ‘geweldig belastingklimaat heerst’. Wethouder Ollongren is het er niet mee eens en vindt dat Amsterdam bedrijven niet adviseert, maar alleen informeert en soms zonodig doorverwijst naar bedrijven die vragen kunnen beantwoorden over het fiscale klimaat in Nederland, zo vertelde ze tijdens een debat in de raad.  'Amsterdam Inbusiness is er om te helpen bij het aantrekken van buitenlandse bedrijven, dat is belangrijk voor de werkgelegenheid en de economie. Een website is een manier om aandacht te trekken van deze bedrijven.’


'Belastingontduiken onwenselijk' 

Volgens Ollongren is het ‘absoluut niet zo dat er belastingadvies wordt gegeven.' Wel benadrukt Ollongren dat 'Iedere vorm van belastingontduiken verwerperlijk en onwenselijk is.' Ze wil informatie op de website wijzigen als deze informatie inderdaad ‘een verkeerde indruk geeft. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door loekoek (vm jur.medew/gsd) op
Wat is het nut van (her)plaatsing van een 2jaar oud artikel waarbij
Ollongren nog net niet de onafhankelijkheid van Amstelredam uitroept?
Door Nick op
Dit is een goede ontwikkeling. Waarom is de Amsterdamse gemeente er zo op gebrand om buitenlandse bedrijven binnen te halen? Waarom zouden ze zo ver gaan tot geven van <a href='http://www.droogadministratie.nl/' > belastingadvies? Dit komt vreemd op mij over.
Door K. de Beer (Adviseur) op
Als het gaat om belastingen zijn vrijwel alle landen op de een of andere manier dienstbaar aan het "ontduiken". Dit is alleen te voorkomen door wereldwijd harde afspraken te maken maar helaas zullen schurkenstaten en pirateneilanden daar niet aan meewerken. Dus moet je als gerespecteerd land alle verdragen met dit soort landen opzeggen en ze voortaan links laten liggen.