of 59281 LinkedIn

Amsterdam gaat LinkedIn inzetten voor arbeidsmarktbeleid

Amsterdam en LinkedIn gaan samenwerken om de Amsterdamse arbeidsmarkt nieuwe impulsen te geven. De gemeente gaat informatie van LinkedIn gebruiken voor toekomstig arbeidsmarktbeleid.

Amsterdam en LinkedIn gaan samenwerken om de Amsterdamse arbeidsmarkt nieuwe impulsen te geven. De gemeente gaat informatie van LinkedIn gebruiken voor toekomstig arbeidsmarktbeleid.

Actueel beeld van gebruikers

Amsterdam ziet potentie in de data van LinkedIn. ‘LinkedIn heeft unieke en actuele data over lokale arbeidsmarkten. Het bedrijf maakt inzichtelijk welke vaardigheden de beroepsbevolking heeft en aan welk type werknemer het bedrijfsleven behoefte heeft. De data van LinkedIn wordt telkens geactualiseerd door de gebruikers zelf en geeft daarom nu en in de toekomst een realistisch beeld van trends en ontwikkelingen’, zo schrijft de gemeente op de eigen website.

Te weinig Amsterdamse programmeurs
Amsterdam gaat met de data aan de slag voor toekomstig arbeidsmarktbeleid. Omdat werknemers wereldwijd mobieler worden en werk vinden buiten hun land, hebben gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board LinkedIn gevraagd om in beeld te brengen waar het talent zich bevindt dat in Amsterdam kans maakt op werk. Met die informatie wil de gemeente plannen ontwikkelen om dat talent aan te trekken. ‘Zo heeft Parijs bijvoorbeeld veel programmeurs, maar zijn daar relatief weinig plekken bij techbedrijven. In Amsterdam zijn juist veel startups op zoek naar personeel dat kan programmeren.’


Succesvolle voorgangers
LinkedIn brengt wereldwijd arbeidsmarkten in kaart en koppelt gegevens van zijn 414 miljoen leden aan elkaar. Eerder werkte LinkedIn op vergelijkbare wijze samen met verschillende steden in Amerika en met de Engelse stad Manchester. De resultaten van de samenwerking met de Gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board worden nog voor de zomer verwacht.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.