of 59162 LinkedIn

Aleid Wolfsen voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens

Aleid Wolfsen wordt voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft dit benoemingsbesluit in de ministerraad gemeld. De benoeming gaat in op 1 augustus 2016, zo maakt de ministerraad vrijdag bekend.

Aleid Wolfsen wordt voorzitter van de Autoriteit Persoonsgegevens. Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft dit benoemingsbesluit in de ministerraad gemeld. De benoeming gaat in op 1 augustus 2016, zo maakt de ministerraad vrijdag bekend.  

Verlenging
De termijn van voorzitter bij de Autoriteit Persoonsgegevens is vijf jaar en kan een maal worden verlengd met vijf jaar door herbenoeming. Wolfsen heeft zowel in de politiek gewerkt als binnen de rechtelijke macht. Tussen 1998-2001 was hij rechter in Amsterdam en daarna tot begin 2002 vicepresident van de rechtbank Haarlem. Van mei 2002 tot 2008 was hij Tweede Kamerlid voor de PvdA en daarna tot 2014 burgemeester van Utrecht.

Adviseur kabinet
Naast zijn toekomstige voorzitterschap van de Autoriteit Persoonsgegevens blijft Wolfsen onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van muziekrechtenorganisatie Sena, Jantje Beton en de Stichting de Basis voor veteranenzorg. Ook is hij rechter-plaatsvervanger en op dit moment nog voorzitter van de Staatscommissie Herijking ouderschap. Voor de zomer zal deze commissie het kabinet adviseren over nieuwe wetgeving op het gebied van bijvoorbeeld meerouderschap, meeroudergezag en draagmoederschap.

Raad van Advies
Eerder was Wolfsen al verbonden aan de Autoriteit Persoonsgegevens als lid van de Raad van Advies van wat toen nog het College bescherming persoonsgegevens heette. Hij volgt nu Jacob Kohnstamm op, die twee volle termijnen voorzitter is geweest bij de Autoriteit Persoonsgegevens (voorheen College bescherming persoonsgegevens).

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Old boys...
Door Louis van Overbeek op
Ongelooflijk, inderdaad.Wolfsen die in zijn functie van burgemeester van Utrecht de complete oplage van een lokaal krantje liet vernietigen omdat er iets hem onwelgevalligs instond, en weggepeste burgers uit zijn stad liet verrekken, wordt voorzitter autoriteit persoonsgegevens, en degene die hij opvolgt, Jacob Kohnstamm, voormalig voorzitter van euthanasieclub NVVE, wordt voorzitter van de toetsingscommissie euthanasie, waarmee zelfs niet meer de schijn van onpartijdigheid wordt opgehouden. Beiden benoemd door schertsfiguur Ard van der Steur, meervoudig aangeschoten VVD-minister van VEILIGHEID en Justitie.
Door Henk op
Wat een walchelijke vertoning! Elkaar de baantjes geven voor mega salarissen in een tijd waarin er geen geld is voor goede zorg. De PvdA en VVD moeten zich diep schamen
Door Klaartje op
De baantjescarrousel voor de PvdA draait nog even in de hoogste versnelling. In een paar weken tijd de benoemingen van Jan van Zijl als vice-voorzitter ABP, Ton Heerts als voorzitter MBO-raad en nu Aleid Wolfsen als voorzitter Persoongegevens Autoriteit. Alle 3 zijn ex-Kamerlid, met natuurlijk nog steeds korte lijntjes naar hun politieke leiders in Den Haag. Gelukkig komt binnen een jaar aan dit walgelijke elkaar duurbetaalde baantjes toeschuiven een einde!