of 59130 LinkedIn

152 gemeenten zetten Vicrea onder druk om prijsverhoging

152 gemeenten zijn het niet eens met een aangekondigde prijsverhoging van Vicrea. Als het softwarebedrijf deze niet annuleert, gaan de gemeenten gezamenlijk een marktverkenning uitvoeren voor andere leveranciers. De VNG en KING  ondersteunen de gemeenten in hun verzet, zo meldt Computable.

152 gemeenten zijn het niet eens met een aangekondigde prijsverhoging van Vicrea. Als het softwarebedrijf deze niet annuleert, gaan de gemeenten gezamenlijk een marktverkenning uitvoeren voor andere leveranciers. De VNG en KING  ondersteunen de gemeenten in hun verzet, zo meldt Computable.

Enorme prijsverhogingen

Het tijdschrift citeert Kees Groeneveld, die verantwoordelijk is voorde marktstrategie bij KING (Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten) tijdens een toespraak op een leveranciersbijeenkomst van 31 maart. Vicrea zou niets doen met de protesten van gemeenten die klant zijn van geografische informatiesystemen, na eerder aangekondigde prijsverhogingen. Deze zijn voor sommige gemeenten maar liefst 1.150 procent.


Rol VNG en KING

In totaal zijn zo’n tweehonderd gemeenten klant bij Vicrea, waarvan er zich nu 152 hebben verzameld als collectief in de onderhandelingen. VNG en KING zijn hierbij geen contractpartner, maar leveren wel ondersteuning, zo schrijft Computable. Groenveld verwijst tegenover het blad naar de Gemeentelijke Inkoopvoorwaarden bij IT (Gibit), waarin staat hoe gemeenten moeten omgaan met prijsverhogingen. 'Gemeenten trekken meer met elkaar op en vormen zo een collectief tegen leveranciers. Die zullen zich achter de oren krabben en bijvoorbeeld niet snel meer hun tarieven verhogen zonder extra waarde te bieden. Het ict-opdrachtgeverschap bij gemeenten wordt volwassen.'

 

Vicrea was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.