of 59123 LinkedIn

Nieuws

 • In overdrachtsdocumenten van colleges van burgemeester en wethouders aan de nieuwe gemeenteraden is opvallend weinig aandacht voor digitalisering. Aandacht voor de Omgevingswet is er wel, maar tamelijk oppervlakkig. 

  Digitalisering onderbelicht

  In overdrachtsdocumenten van colleges van burgemeester en wethouders aan de nieuwe gemeenteraden is opvallend weinig aandacht voor digitalisering. Aandacht voor de Omgevingswet is er wel, maar tamelijk oppervlakkig. 

 • Het eerste digitale overdrachtsdossier voor de nieuwe gemeenteraad wordt veel geraadpleegd, en niet alleen door de raadsleden. Inmiddels hebben al 700 afzonderlijke personen het interactieve dossier geraadpleegd

  Digitaal overdrachtsdossier in trek

  Ambtenaren van Sittard-Geleen hebben voor het eerst een digitaal overdrachtsdossier voor de nieuwe gemeenteraad gemaakt. Het blijkt niet alleen raadsleden een overzicht in de belangrijkste opgaven voor de stad te bieden. Inmiddels hebben al 700 afzonderlijke personen het interactieve dossier geraadpleegd.

 • Archiefinstellingen, waaronder veel gemeente-archieven, hebben honderdduizenden oude foto’ uit voorzorg van hun websites gehaald omdat ze auteursrechtelijke claims vrezen. Een recente uitspraak van de kantonrechter in Leiden heeft archieven huiverig gemaakt, stelt Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN).

  Gemeente-archieven halen massaal foto’s offline na vonnis

  8 reacties

  Archiefinstellingen, waaronder veel gemeente-archieven, hebben honderdduizenden oude foto’ uit voorzorg van hun websites gehaald omdat ze auteursrechtelijke claims vrezen. Een recente uitspraak van de kantonrechter in Leiden heeft archieven huiverig gemaakt, stelt Branchevereniging Archiefinstellingen in Nederland (BRAIN).