of 59162 LinkedIn

Nieuws

 • Dat doet de Algemene Rekenkamer onder meer door na te gaan hoe gemakkelijk burgers en bedrijven hun eigen gegevens kunnen inzien en corrigeren. Ook wordt gekeken of knelpunten die bij eerder onderzoek (uit 2014) werden aangetroffen inmiddels zijn aangepakt en opgelost en wat de belangrijkste resterende knelpunten zijn.

  Rekenkamer bekijkt basisregistraties

  De Algemene Rekenkamer gaat onderzoek doen naar de vraag in hoeverre het stelsel van basisregistraties – elf in getal – bijdraagt aan een goede en efficiënte overheidsdienstverlening aan burgers en bedrijven. 

 • Krap een jaar geleden berichtte Binnenlands Bestuur dat het aantal overheidsvacatures op het gebied van ict met bijna de 50 procent was toegenomen. Daarmee was de overheid koploper met vacante ict-functies. Twaalf maanden van economische groei verder is de situatie er niet bepaald beter op geworden. De prognose is dat het rijk tot 2021 liefst 1.200 ict’ers per jaar nodig.

  ‘Het rijk wordt nooit een grote betaler’

  Ondanks het relatief goede imago kan het rijk ict’ers maar moeilijk vinden. Het beter promoten van de secundaire arbeidsvoorwaarden zou helpen. ‘Als je die kapitaliseert, ben je opeens een premium werkgever.’ 

 • Bijna driekwart van de professionals bij gemeenten geeft aan niet voldoende kennis in huis te hebben over smart city-toepassingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Future City Foundation dat gepubliceerd is op de website Stadszaken.nl. Een derde van de gemeenten heeft volgens de ondervraagden een visie over smart cities opgesteld.

  Onderzoek: gemeenten weten te weinig over smart cities

  Bijna driekwart van de professionals bij gemeenten geeft aan niet voldoende kennis in huis te hebben over smart city-toepassingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Future City Foundation dat gepubliceerd is op de website Stadszaken.nl. Een derde van de gemeenten heeft volgens de ondervraagden een visie over smart cities opgesteld.

 • Tegen een voormalige ambtenaar van de gemeente Lopik is een taakstraf van 240 uur geëist omdat hij vorig jaar en begin dit jaar acht keer de gemeentelijke rioolinstallatie zou hebben gehackt, terwijl hij sinds eind 2016 niet meer in dienst was.

  Taakstraf geëist tegen ambtenaar die riool hackte

  Reageer

  Tegen een voormalige ambtenaar van de gemeente Lopik is een taakstraf van 240 uur geëist omdat hij vorig jaar en begin dit jaar acht keer de gemeentelijke rioolinstallatie zou hebben gehackt, terwijl hij sinds eind 2016 niet meer in dienst was.

 • Nederland heeft de meeste publieke laadpalen voor elektrische auto's in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers in een rapport over elektrische auto’s en laadinfrastructuur van de RAI Vereniging. Momenteel telt Nederland ruim 122 duizend laadpalen. Bijna 33.000 ervan zijn publieke laadpalen.

  Nederland Europees koploper laadpalen elektrische auto’s

  Nederland heeft de meeste publieke laadpalen voor elektrische auto's in de Europese Unie. Dat blijkt uit cijfers in een rapport over elektrische auto’s en laadinfrastructuur van de RAI Vereniging. Momenteel telt Nederland ruim 122 duizend laadpalen. Bijna 33.000 ervan zijn publieke laadpalen.

 • De Ronde Venen heeft 2,45 miljoen euro neergelegd om eigendom en zeggenschap terug te krijgen over de openbare verlichting. Het contract met lichtleaser CityTec voor beheer en onderhoud van de openbare verlichting is per 1 januari 2019 opgezegd. De gemeente wil het pad van duurzame verlichting op en met de overname wordt jaarlijks bijna 2 ton aan leasekosten bespaard.

  De Ronde Venen koopt openbare verlichting terug

  De Ronde Venen heeft het contract met lichtleaser CityTec voor het beheer en het onderhoud van de openbare verlichting per 1 januari 2019 opgezegd en afgekocht. De gemeente legt 2,45 miljoen euro neer om eigendom en zeggenschap terug te krijgen. De gemeente wil het pad van duurzame verlichting op en met de overname wordt jaarlijks bijna 2 ton aan leasekosten bespaard.

 • Gemeenten als Utrecht, Etten-Leur, Geertruidenberg, Hengelo, Veenendaal, Tilburg en de hele provincie Zuid-Holland gebruiken of implementeren hem al: de WoonZorgwijzer. Ook woningcorporaties, brandweer, huisartsenposten, zorgvastgoedeigenaren, verzekeraars en veel zorgaanbieders hebben de WoonZorgwijzer inmiddels omarmd.

  Zorg geografisch in beeld

  Gemeenten als Utrecht, Etten-Leur, Geertruidenberg, Hengelo, Veenendaal, Tilburg en de hele provincie Zuid-Holland gebruiken of implementeren hem al: de WoonZorgwijzer. Ook woningcorporaties, brandweer, huisartsenposten, zorgvastgoedeigenaren, verzekeraars en veel zorgaanbieders hebben de WoonZorgwijzer inmiddels omarmd. 

 • De gemeente Amsterdam heeft uitvoerig sociale media-onderzoek laten uitvoeren naar tientallen hangjongeren. Daarbij is zij voorbij gegaan aan privacywetgeving en de interne regels, schrijft NRC. Via een informatieverzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) kwam die krant erachter dat het gemeentebestuur eerder zowel aan verslaggevers als de gemeenteraad niet het hele verhaal vertelde

  Amsterdam gaat te ver met online bespieden hangjongeren

  De gemeente Amsterdam heeft uitvoerig sociale media-onderzoek laten uitvoeren naar tientallen hangjongeren. Daarbij is zij voorbij gegaan aan privacywetgeving en de interne regels, schrijft NRC. Via een informatieverzoek op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) kwam die krant erachter dat het gemeentebestuur eerder zowel aan verslaggevers als de gemeenteraad niet het hele verhaal vertelde.

 • Schiermonnikoog is door een defecte glasvezelkabel nog iets meer een eiland geworden dan het al was. Op internet gaan via de kabel, televisie kijken en bellen met de vaste telefoon behoort voor inwoners en toeristen momenteel niet tot de mogelijkheden.

  Groot deel communicatie met Schiermonnikoog plat

  Reageer

  Schiermonnikoog is door een defecte glasvezelkabel nog iets meer een eiland geworden dan het al was. Op internet gaan via de kabel, televisie kijken en bellen met de vaste telefoon behoort voor inwoners en toeristen momenteel niet tot de mogelijkheden.