of 58952 LinkedIn

Nieuws

 • De digitalisering van het sociaal domein van de Súdwest-Fryslân is na drie jaar compleet, maakt de gemeente bekend. Er waren tegenvallers en het verschil is immens, maar het resultaat is volgens Súdwest-Fryslân de moeite waard. ‘Hou vol, het loont echt’, zegt teammanager Mohammed Benmhammed.

  Sociaal domein Súdwest-Fryslân na drie jaar papierloos

  De digitalisering van het sociaal domein van de Súdwest-Fryslân is na drie jaar compleet, maakt de gemeente bekend. Er waren tegenvallers en het verschil is immens, maar het resultaat is volgens Súdwest-Fryslân de moeite waard. ‘Hou vol, het loont echt’, zegt teammanager Mohammed Benmhammed.

 • De moeizame samenwerking van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen in het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL) komt ten einde. Het project waarmee de gemeenten samen inkoop, ict en administratie oppakten, werd geplaagd door schandalen, stagnerende vooruitgang en een slechte werksfeer.

  Omstreden samenwerkingsverband Zuid-Limburg stopt

  De moeizame samenwerking van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen in het Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL) komt ten einde. Het project waarmee de gemeenten samen inkoop, ict en administratie oppakten, werd geplaagd door schandalen, stagnerende vooruitgang en een slechte werksfeer.

 • Het voorstel van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de tarieven aan te passen voor het gebruik van de voorziening Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties (DROP) valt niet in goede aarde bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Ook op andere onderdelen uit de VNG kritiek.

  VNG kritisch over tariefverhoging DROP

  Het voorstel van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de tarieven aan te passen voor het gebruik van de voorziening Decentrale Regelgeving en Officiële Publicaties (DROP) valt niet in goede aarde bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het zou gemeenten 0,5 miljoen euro extra kosten. Ook op andere onderdelen uit de VNG kritiek.

 • Er komt geen verbod op producten van het Chinese bedrijf Huawei zoals de Amerikaanse regering eist, maar aan telecomproviders worden wel strikte voorwaarden gesteld.

  Geen Europees verbod op 5G van Huawei

  1 reactie

  Er komt geen verbod op producten van het Chinese bedrijf Huawei zoals de Amerikaanse regering eist, maar aan telecomproviders worden wel strikte voorwaarden gesteld.

 • Sijthoff Media, een crossmediaal bedrijf van nieuws- en vakmedia waaronder Binnenlands Bestuur, heeft het platform iBestuur overgenomen.

  iBestuur naar Sijthoff Media

  Sijthoff Media, een crossmediaal bedrijf van nieuws- en vakmedia waaronder Binnenlands Bestuur, heeft het platform iBestuur overgenomen.

 • Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gaat nauwer samenwerken met vier sectorale computercrisisteams, waaronder de informatiebeveiligingsdienst IBD van gemeenten en CERT Watermanagement van de waterschappen.

  Overheden werken nauwer samen bij cyberdreiging

  Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gaat nauwer samenwerken met vier sectorale computercrisisteams, waaronder de informatiebeveiligingsdienst IBD van gemeenten en CERT Watermanagement van de waterschappen.

 • In de Datawerkplaats buigen wetenschappers en ambtenaren zich over vragen met betrekking tot datagebruik in de publieke sector. Dat leidt tot praktische producten, maar ook tot fundamenteel onderzoek over democratie en burgerschap in tijden van digitale transformatie.

  Vragen ambtenaren over data leidraad voor wetenschap

  In de Datawerkplaats buigen wetenschappers en ambtenaren zich over vragen met betrekking tot datagebruik in de publieke sector. Dat leidt tot praktische producten, maar ook tot fundamenteel onderzoek over democratie en burgerschap in tijden van digitale transformatie.

 • Noord-Brabant wil het goede voorbeeld geven door met innovatieve technieken het monumentale provinciehuis te verduurzamen.

  Zonnebomen op plein provinciehuis

  Noord-Brabant wil het goede voorbeeld geven door met innovatieve technieken het monumentale provinciehuis te verduurzamen. Het is de bedoeling dat het een echte eyecatcher – of ‘E-catcher’ – wordt. ‘Het verbaast heel veel mensen, maar het is een monumentaal pand’, zegt Lusanne Bouwmans, projectleider energie van de provincie. 

 • De provincie Gelderland heeft de afgelopen week honderden keren onder vuur gelegen van aanvallen van cybercriminelen. De hackers gebruikten een beveiligingslek in het Citrix-systeem om op het interne netwerk van de provincie binnen te dringen. Maar dat is niet gelukt, zegt de provincie zelf.

  Gelderland online onder vuur door Citrix-lek

  De provincie Gelderland heeft de afgelopen week honderden keren onder vuur gelegen van aanvallen van cybercriminelen. De hackers gebruikten een beveiligingslek in het Citrix-systeem om op het interne netwerk van de provincie binnen te dringen. Maar dat is niet gelukt, zegt de provincie zelf.

 • De wijziging van het jeugdplaatsbeginsel wordt niet met een jaar uitgesteld. De Tweede Kamer zal volgende week dinsdag voor de wetswijziging stemmen. De nieuwe systematiek gaat per 1 januari 2021 in.

  Geen uitstel wijziging woonplaatsbeginsel jeugd

  De oproep van Jeugdzorg Nederland ten spijt, wordt de wijziging van het jeugdplaatsbeginsel niet met een jaar uitgesteld. De VNG voelde daar sowieso niet voor. De Kamer zal volgende week dinsdag voor de wetswijziging stemmen. De nieuwe systematiek gaat per 1 januari 2021 in.