of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • De GroenLinks-fractie in de gemeente Haarlemmermeer wil van het college weten of, en hoe het bevoegd is om op te treden tegen wifitracking die in een Hoofddorps winkelcentrum zou plaatsvinden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde eind november dat wifitracking door bedrijven slechts ‘bij hoge uitzondering’ mag.

  ‘College moet duidelijkheid geven over wifitracking’

  De GroenLinks-fractie in de gemeente Haarlemmermeer wil van het college weten of, en hoe het bevoegd is om op te treden tegen wifitracking die in een Hoofddorps winkelcentrum zou plaatsvinden. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) oordeelde eind november dat wifitracking door bedrijven slechts ‘bij hoge uitzondering’ mag.

 • Het project IRMA is unaniem gekozen tot de winnaar van de Internet Innovatie Award 2019. De prijs wordt uitgereikt door de vereniging van internetprofessionals, Internet Society Nederland.

  IRMA valt opnieuw in de prijzen

  Het project IRMA is unaniem gekozen tot de winnaar van de Internet Innovatie Award 2019. De prijs wordt uitgereikt door de vereniging van internetprofessionals, Internet Society Nederland.

 • Van alle provinciehoofdsteden is Den Haag het meest gevoelig voor de economische gevolgen van wateroverlast bij extreme neerslag. Dat blijkt uit een onderzoek door de TU Delft en adviesbureau 'HKV lijn in water'.

  Extreme neerslag groot risico voor Den Haag

  Van alle provinciehoofdsteden is Den Haag het meest gevoelig voor de economische gevolgen van  wateroverlast bij extreme neerslag. Dat blijkt uit een onderzoek door de TU Delft en adviesbureau 'HKV lijn in water'.

 • Een samenleving die tegelijk weerbaar en open is vraagt om een balanceeract. Van de Duitsers kunnen we leren meer te reflecteren op fundamentele principes als privacy, mensenrechten en persoonlijke integriteit, maar ook meer partnerschappen aangaan met burgers en bedrijven. Israël leert ons dat cybersecurity ook een kans kan zijn voor economische ontwikkeling.

  Weerbare open samenleving is balanceren

  Hoe kan een samenleving tegelijk weerbaar en open zijn? Van de Duitsers kunnen we leren meer te reflecteren op fundamentele principes als mensenrechten, privacy en persoonlijke integriteit, maar ook meer partnerschappen aan te gaan met burgers en bedrijven. Israël leert ons dat cybersecurity ook een kans kan zijn voor economische ontwikkeling.

 • De provincie Zuid-Holland steekt 300.000 euro in de ontwikkeling van een track&trace-tool voor e-bikes.Het initiatief van de Delftse startup Tracefy helpt diefstal voorkomen, maar kan ook nuttige data opleveren voor bezorgdiensten, burgers en overheden.

  Zuid-Holland gaat e-bikes volgen

  De provincie Zuid-Holland steekt 300.000 euro in de ontwikkeling van een track&trace-tool voor e-bikes.Het initiatief van de Delftse startup Tracefy helpt diefstal voorkomen, maar kan ook nuttige data opleveren voor bezorgdiensten, burgers en overheden. 

 • Een computerspel dat de keuzes simuleert die waterschappen voorgelegd krijgen. De Unie van Waterschappen (UvW) en ProDemos ontwikkelden een game én lesprogramma voor middelbare scholen, om op een speelse manier leerlingen van de bovenbouw kennis te laten maken met de waterschappen in aanloop naar de verkiezingen in maart. Volgens projectleider Bram Rosenbrand ‘lijkt het qua vormgeving wel een beetje op Sim City’.

  Al gamend leren over de waterschappen

  Een computerspel dat de keuzes simuleert die waterschappen voorgelegd krijgen. De Unie van Waterschappen (UvW) en ProDemos ontwikkelden een game én lesprogramma voor middelbare scholen, om op een speelse manier leerlingen van de bovenbouw kennis te laten maken met de waterschappen in aanloop naar de verkiezingen in maart. Volgens projectleider Bram Rosenbrand ‘lijkt het qua vormgeving wel een beetje op Sim City’.

 • De groei van laadpunten voor elektrische auto's neemt af. Uit cijfers van de rijksdienst voor Ondernemend Nedeland blijkt dat het aantal publieke en semi-publieke laadpunten in 2018 met 9 procent toenam. In 2017 was dat nog 26 procent.

  Laadpaalgroei neemt af

  De groei van laadpunten voor elektrische auto's neemt af. Uit cijfers van de rijksdienst voor Ondernemend Nedeland blijkt dat het aantal publieke en semi-publieke laadpunten in 2018 met 9 procent toenam. In 2017 was dat nog 26 procent.

 • Bij de belastingdienst en het UWV is veel te lichtvaardig omgegaan met de inmiddels uitgestelde implementatie van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, impliceren CDA-Tweede Kamerleden René Peters en Pieter Omtzigt. Zij willen weten waarom de alarmerende resultaten van een uitvoeringstoets door de Belastingdienst van afgelopen juni niet met de Kamer zijn gedeeld.

  Uiterst kritische vragen uitstel beslagvrije voet

  Bij de belastingdienst en het UWV is veel te lichtvaardig omgegaan met de inmiddels uitgestelde implementatie van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet, impliceren CDA-Tweede Kamerleden René Peters en Pieter Omtzigt. Zij willen weten waarom de alarmerende resultaten van een uitvoeringstoets door de Belastingdienst van afgelopen juni niet met de Kamer zijn gedeeld.

 • Overheden hoeven onder de aankomende Wet open overheid (Woo) geen registers op te gaan tuigen met alle ingekomen en uitgaande stukken. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) is het daarover eens geworden initiatiefnemers D66 en GroenLinks. De Woo moet op termijn de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vervangen.

  Water bij de wijn bij Wet open overheid

  Overheden hoeven onder de aankomende Wet open overheid (Woo) geen registers op te gaan tuigen met alle ingekomen en uitgaande stukken. Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) is het daarover eens geworden initiatiefnemers D66 en GroenLinks. De Woo moet op termijn de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) vervangen.