of 59212 LinkedIn

Nieuws

 • Voormalige Sw-bedrijven die gebruikmaken van moderne technologische snufjes voor de begeleiding van arbeidsgehandicapten, kunnen daardoor meer persoonlijke aandacht geven aan de persoonlijke ontwikkeling van de doelgroep. Ook geeft het arbeidsgehandicapten meer perspectief op een baan bij een reguliere werkgever.

  Gedigitaliseerde begeleiding werkbedrijven geeft lucht

  Voormalige Sw-bedrijven die gebruikmaken van moderne technologische snufjes voor de begeleiding van hun doelgroep, kunnen daardoor meer aandacht geven aan de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers. Ook geeft het de doelgroep meer perspectief op een baan bij een reguliere werkgever.

 • In de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten checkt uitkeringsinstantie UWV adressen met drie of meer uitkeringen. Zo'n situatie kan namelijk betekenen dat er iets mis is en een WW'er in het buitenland verblijft.

  Extra aandacht voor adressen met meerdere uitkeringen

  4 reacties

  In de strijd tegen WW-fraude door arbeidsmigranten checkt uitkeringsinstantie UWV adressen met drie of meer uitkeringen. Zo'n situatie kan namelijk betekenen dat er iets mis is en een WW'er in het buitenland verblijft.

 • Vanaf 18 april moeten lokale overheden in staat zijn om e-facturen te ontvangen en verwerken. Uit een digitale kaart van het verantwoordelijke programmabureau PIANOo blijkt dat lang niet alle gemeente klaar zijn met de implementatie.

  Gemeenten, schiet op met elektronisch factureren

  Vanaf 18 april moeten lokale overheden in staat zijn om e-facturen te ontvangen en verwerken. Uit een digitale kaart van het verantwoordelijke programmabureau PIANOo blijkt dat lang niet alle gemeente klaar zijn met de implementatie.

 • In de eerste helft van 2018 werden er 634 meldingen gedaan van datalekken bij gemeenten. Bij het Rijk werden er 442 datalekken gemeld en overige organisaties in het openbaar bestuur waren verantwoordelijk voor 260 bij de Autoriteit Persoonsgegevens aangegeven datalekken.

  Meldingen datalekken bij overheid verdrievoudigd

  Het aantal meldingen van datalekken in de sector openbaar bestuur is fors toegenomen. In de eerste helft van 2017 lag het aantal meldingen nog op 484. Dat aantal nam toe tot 1495 in de eerste helft van 2018, een ruime verdrievoudiging. 

 • De provincie Noord-Holland heeft bijna 5 miljoen euro gereserveerd voor het vervangen van provinciale verkeersregelinstallaties (vri) door slimme verkeerslichten. Dit jaar moeten er 120 verkeerslichten worden aangesloten op Talking Traffic, waarmee verkeersgebruikers via de smartphone kunnen communiceren met het verkeerssysteem.

  Noord-Holland versnelt uitrol slimme verkeerslichten

  De provincie Noord-Holland heeft bijna 5 miljoen euro gereserveerd voor het vervangen van provinciale verkeersregelinstallaties (vri) door slimme verkeerslichten. Dit jaar moeten er 120 verkeerslichten worden aangesloten op Talking Traffic, waarmee verkeersgebruikers via de smartphone kunnen communiceren met het verkeerssysteem.

 • Meer dan negentig procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de veiligheid van hun persoonsgegevens. Een op drie mensen maakt zich zelfs zeer veel zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  Nederlander bezorgd over persoonsgegevens

  Meer dan negentig procent van de Nederlanders maakt zich zorgen over de veiligheid van hun persoonsgegevens. Een op drie mensen maakt zich zelfs zeer veel zorgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

 • Den Haag en Amsterdam werken vanaf vandaag met een nieuwe applicatie voor het administreren van (waren)markten in de beide steden. De Mercato-software moet het hele administratieve proces achter markten makkelijker en goedkoper maken.

  Steden ontwikkelen samen markt-app

  Den Haag en Amsterdam werken vanaf vandaag met een nieuwe applicatie voor het administreren van (waren)markten in de beide steden. De Mercato-software moet het hele administratieve proces achter markten makkelijker en goedkoper maken.

 • Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van de rijksoverheid waarschuwt bedrijven en overheden om alert te zijn op manipulatie van DNS-instellingen. Kwaadwillenden kunnen op die manier het inkomend netwerkverkeer van een organisatie tijdelijk omleggen en inzien.

  Rijk waarschuwt voor hack internetdomeinen

  Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van de rijksoverheid waarschuwt bedrijven en overheden om alert te zijn op manipulatie van DNS-instellingen. Kwaadwillenden kunnen op die manier het inkomend netwerkverkeer van een organisatie tijdelijk omleggen en inzien.

 • Vanaf aanstaande maandag gaan medewerkers van de gemeente Hollands Kroon Instagram stories maken, zodat burgers kunnen zien wat een gemeenteambtenaar zoal doet. Het gaat vooral om verhalen van de ambtenaren in de buitendienst, aangezien die het meest geschikt zijn voor beeld.

  Ambtenaren Hollands Kroon maken Instagram stories

  Medewerkers van de gemeente Hollands Kroon gaan vanaf aanstaande maandag Instagram stories maken, zodat burgers kunnen zien wat een gemeenteambtenaar zoal doet. Het gaat dan vooral om verhalen van de ambtenaren in de buitendienst, aangezien die het meest geschikt zijn voor beeld.

 • Lelystad is een maand later dan gebruikelijk met het versturen van de ozb-aanslag. Volgens de gemeente komt dat door 'ICT-gerelateerde problemen bij het Kadaster'. Het Kadaster reageert verbaasd.

  Lelystad wijst naar Kadaster bij vertraging OZB

  Lelystad is een maand later dan gebruikelijk met het versturen van de ozb-aanslag. Volgens de gemeente komt dat door 'ICT-gerelateerde problemen bij het Kadaster'. Het Kadaster reageert verbaasd: 'Er is geen sprake van ICT-problemen.'

 • Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, CDA) maakt 90 miljoen euro beschikbaar voor een stimuleringsregeling voor e-health-toepassingen. Die moeten ervoor zorgen dat chronisch zieken en ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.

  90 miljoen euro voor e-health

  Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, CDA) maakt 90 miljoen euro beschikbaar voor een stimuleringsregeling voor e-health-toepassingen. Die moeten ervoor zorgen dat chronisch zieken en ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen.