digitaal / Partnerbijdrage

Technische opleiding SAP Security & Health Check gebaseerd op de BIG/AVG en ENSIA

Technische opleiding SAP Security & Health Check gebaseerd op de BIG/AVG en ENSIA. Meer inzicht en grip op SAP security!

Deze opleiding organiseren wij voor technische systeembeheerders en applicatiebeheerders die meer inzicht en grip willen krijgen op SAP security. Van de BIG maatregelen hebben wij een vertaalslag gemaakt naar concrete technische maatregelen voor SAP systemen. Eerst laten we zien wat de meest kritische componenten zijn op een SAP systeem. Waarna we komen tot de meest voorkomende kwetsbaarheden en oplossingen daarvoor. Hierbij houden we rekening met verschillende eisen vanuit wet en regelgeving zoals de BIG, AVG en ENSIA.

Deze cursus is gebaseerd op de dienstverlening Security & Health check, wat we ook aanbieden als een assessment. We scannen tijdens deze dienstverlening het systeem van jouw gemeente en leveren op basis daarvan een rapport op.

Deze cursus kan ook in combinatie met de Security & Health check worden afgenomen. Dan pakken we op deze cursusdag samen de kwetsbaarheden aan die tijdens de assessment zijn geconstateerd.

Wat komt er in deze opleiding aan bod?

  • Introductie SAP
  • Introductie SAP Security; denk als een aanvaller
  • SAP Security in relatie tot de BIG/AVG en ENSIA
  • Scannen van je eigen SAP systeem
  • Oplossingen voor (mogelijke) kwetsbaarheden
  • Continu beheren van SAP security


Wat kun je na deze opleiding?
Je kunt de beveiliging van je SAP systeem monitoren door middel van periodieke checks. Daarnaast kun je de meest kritische componenten op een SAP systeem benoemen en beter beveiligen. Ook kun je een aanval op je SAP systeem herkennen.

Maak in de toekomst de vertaalslag zelf van BIG/AVG/ENSIA normen naar jouw SAP systeem en creëer bewustwording over beveiliging binnen jouw organisatie met deze opleiding.

Deze cursus draagt bij aan je algemene kennis over SAP. Verschillende componenten worden namelijk behandeld die ook aan bod komen tijdens het dagelijks beheer van je SAP systeem.

Kosten
De kosten voor deze opleiding bedragen € 1.250,- (excl. btw) per dag. Er is plek voor maximaal 4 deelnemers per opleiding en wordt bij jouw gemeente op locatie verzorgd.

Interesse?
Neem contact op met Ali Cifci.

Ali.Cifci@PinkRoccade.nl
+31 (0)6 5759 8807

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.