of 65101 LinkedIn

Matthijs Luisman

eDiscovery Project advisor & Sales Manager

 • AVG - Inbreuk op persoonsgegevens

  Reageer

  Uit de statistieken van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt dat er in 2019 bijna 27.000 datalekken zijn gemeld. Dit is een stijging van 29% ten opzichte van 2018. Daarnaast blijkt uit de cijfers dat Nederland op nummer drie staat van landen waar de meeste datalekken worden gemeld, net achter Duitsland en Verenigd Koninkrijk. In dit blog zal besproken worden wat een datalek is, wat het protocol is ingeval een datalek zich voordoet, wanneer een melding gemaakt moet worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en wanneer een melding gemaakt moet worden aan de betrokkenen.

 • AVG - DPIA: Beoordeling van gegevensbescherming

  Reageer

  Het doel van de AVG is om persoonsgegevens van betrokkenen te beschermen, maar wanneer is er sprake van voldoende bescherming en hoe wordt dit beoordeelt? Het effect van de bescherming van gegevens wordt beoordeeld met de zogenaamde Data Protection Impact Assessment (afgekort met DPIA en letterlijk naar het Nederlands vertaalt als gegevensbeschermingseffectbeoordeling). In deze blog beantwoorden we de vragen wat een DPIA is, wanneer en waarom een DPIA verplicht is, wat de vorm van een DPIA is, en wat de gevolgen zijn van de verschillende resultaten van de DPIA.

 • AVG - Bewaartermijnen

  Reageer

  Verschillende soorten persoonsgegevens mogen niet even lang worden bewaard. Zo kan het zijn dat bepaalde persoonsgegevens maar voor enkele weken bewaard mogen worden, en andere onbeperkt. In dit blog wordt behandeld wat de AVG over bewaartermijnen zegt, wat de specifieke bewaartermijnen zijn, en het verwijderingsproces van persoonsgegevens.

 • AVG - Gegevensbescherming

  Reageer

  In artikel 25 van de AVG worden de termen ‘gegevensbescherming door ontwerp’ en ‘gegevensbescherming door standaardinstellingen’ geïntroduceerd. Deze termen zijn ook wel bekend als ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’. Om de regels van de AVG na te leven moet er rekening gehouden worden met gegevensbescherming door ontwerp en door standaardinstellingen. In deze blog wordt behandeld wat gegevensbescherming door ontwerp en door standaardinstellingen is, hoe organisaties hieraan kunnen voldoen en hoe dit bewezen kan worden.

Contactgegevens

ZyLAB Technologies B.V.

Afbeelding

Laarderhoogtweg 25

1101EB Amsterdam-Zuidoost

Tel. 020-717 6500

Website: www.zylab.nl

Mailadres: info@zylab.com

Meer nieuws

Aankomende evenementen

Van Wob naar Woo: Verwachtingen voor 2022

Webinar | 16 December 2021 | 9:30 tot 10:30 uur.

REGISTREER GRATIS


Conferenties, webinars, masterclasses en meer.

Wees erbij!

Whitepapers

Webinars

Bekijk (of beluister) presentaties en webinars van onze thought leaders en experts wanneer het je uitkomt.

Bloggers