of 64003 LinkedIn

De Woo zorgt voor meer informatieverzoeken

Eind juni dit jaar organiseerden wij met medewerking van Cornelis van der Sluis een Woobinar over de veranderingen in de Wet Open Overheid. Het Woobinar is via deze link terug te kijken.

Tijdens het Webinar hebben wij de deelnemers een aantal vragen kunnen stellen met daarin misschien voorspelbare of opmerkelijke uitkomsten. Het is maar net hoe je erin staat. In ieder geval, 75% van de deelnemers denkt dat na de invoering van de Woo er meer informatieverzoeken zullen zijn. Meer informatie zal beschikbaar zijn, waardoor er mogelijk meer onderwerpen interessant zijn om informatie over op te vragen.

 

Het aantal documenten dat iedere maand moet worden vrijgegeven in het kader van de actieve openbaarmaking  zijn er bij bijna 50% van de deelnemers meer dan 100! Dat lijkt misschien niet heel veel maar dat kan best veel werk zijn. Vandaar de vele initiatieven en projecten die gestart zijn om te kijken of dit op een efficiënte manier gedaan kan worden.

 

En natuurlijk de hamvraag: wanneer treedt de Woo nu in werking? De meeste deelnemers denken dat dit halverwege 2022 een feit kan zijn, maar toch ook een groot deel heeft de verwachting dat dit wellicht eerder een feit kan zijn.

 

Misschien interessant om hier een vervolg op te doen en te kijken wat dan de resultaten zullen zijn.

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

ZyLAB Technologies B.V.

Afbeelding

Laarderhoogtweg 25

1101EB Amsterdam-Zuidoost

Tel. 020-717 6500

Website: www.zylab.nl

Mailadres: info@zylab.com

Meer nieuws

Aankomende evenementen

Whitepapers

Bloggers

Webinars

Bekijk (of beluister) presentaties en webinars van onze thought leaders en experts wanneer het je uitkomt.