of 64740 LinkedIn

Prefill van digitale formulieren

Prefill van digitale formulieren. Bijdrage aan de gebruikerservaring
Schulinck In-Form Reageer

In veel digitale formulieren wordt de prefill gebruikt om de persoonsgegevens en adresgegevens te tonen. Voor de aanvrager wordt het een stuk aangenamer om een formulier in te vullen als er alleen relevante vragen gesteld worden.

De getoonde informatie kan echter veel uitgebreider zijn. Er zijn diverse landelijke bronnen beschikbaar die gebruikt kunnen worden. Denk hierbij aan bronnen zoals: BRP, RDW, UWV en GSD.

 

De prefill informatie kan getoond worden in het digitale formulier, maar kan ook dienen als basis voor de klantreis binnen het formulier. Zo kan op basis van de informatie of de aanvrager een actuele bijstandsuitkering ontvangt (op basis van de bron GSD) een kortere (en vaak ook snellere) route worden gevolgd. Het blijft echter wel altijd van belang om transparant te zijn over de te volgen route. In het digitale formulier moet dus wel aangegeven worden waarom bijvoorbeeld wordt afgeweken van de standaard route. Er zijn vele mogelijkheden om prefill in te zetten in digitale formulieren. Belangrijk: voorkom het stellen van vragen waarvan het antwoord al bekend is bij de organisatie.

 

De rol van de prefill kan heel divers zijn maar draagt zeker bij aan de gebruikerservaring.

 

Klik op de afbeelding hieronder om het schema te downloaden en op te slaan.

 

Afbeelding

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

CONTACTGEGEVENS


Wolters Kluwer

Schulinck In-Form

Hulsterweg 82

5912 PL Venlo

Tel: 077 – 475 8018

schulinck.marketing@wolterskluwer.com

www.schulinck.nl

Volg onze LinkedIn pagina

Afbeelding

Wilt u handige tips en informatie ontvangen?

Volg dan ook deze LinkedIn-pagina. Als marktleider in het sociaal domein, weet Wolters Kluwer Schulinck met welke juridische vraagstukken uw gemeente te maken heeft. Ook krijgt u handige tips over veiligheid, kwaliteitsverbetering en digitale informatievoorziening.

Meer nieuws

Schulinck E-Formulieren

Schulinck Software

Lees meer over Schulinck In-Spect:
Schulinck In-Spect