of 61869 LinkedIn

We staan pas aan het begin…

Hoe vaak heb je die zin al gehoord of gelezen? We staan pas aan het begin van de revolutie, the internet of things, de transformatie in het sociaal domein. Misschien komt het doordat alles steeds sneller lijkt te veranderen. Elke dag is weer het begin van een nieuwe ontwikkeling, fase of een plan. 

Introductie van de persona’s

2019 was voor PinkRoccade Samenlevingszaken de start van een nieuwe positionering. Vanuit de eindgebruiker: de ambtenaar en de burger. We lieten iedereen kennismaken met onze persona’s Lotte, Maud, Daphne, Daan en Marcel. Inmiddels geven ze kleur aan een groot deel van onze communicatie. En ik hoor van veel klanten dat het ze helpt om informatie direct aan zichzelf of hun collega’s te koppelen. 2019 was een mooi begin voor deze ontwikkeling, die we in 2020 met veel enthousiasme doorzetten.


Nieuwe manier om het sociaal domein te helpen

Maar ergens voor staan gaat verder dan persona’s ontwikkelen en een nieuwe template voor de communicatie. In 2019 hebben we als team grote stappen gezet om zelf meer in het centrum van het sociaal domein te werken. Door meer te investeren in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bijvoorbeeld. Samen met de gemeente 's-Hertogenbosch creëerden we werkervaringsplaatsen in onze teams voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We leiden ze op tot ICT’r, waardoor hun kansen enorm toenemen. Ik ben er heel trots op dat we ook een stap verder zetten: inmiddels boden we al meerdere mensen een contract aan. Ik hoop dat meer bedrijven ons volgen!


Grootse plannen voor volgend jaar!

Dat we meer willen betekenen in het sociaal domein lieten we ook zien tijdens onze conferentie ‘Gastvrijheid in het sociaal domein’. Daar keken we met gemeenten, partners en collega-leveranciers naar wat we aan gastvrijheid en vertrouwen richting burgers kunnen winnen in ons domein. Niet in de vorm van de hal of de wachttijd bij de balie. Maar vooral in de menselijke maat hanteren en echt het gesprek aangaan. We staan pas aan het begin… want in 2020 trekken we die lijn door.

Inmiddels werk ik al weer meer dan 15 jaar in het sociaal domein. De menselijke maat, echt in elkaar vertrouwen, dat blijft me fascineren. En ik heb enorm respect en een onophoudelijk geloof in de mensen die dat in de uitvoering bewijzen. Daarom gaan we het thema gastvrijheid en vertrouwen in 2020 extra kracht bij zetten. Wij gaan op zoek naar de mensen in de uitvoering die elke dag het verschil maken. En die gaan we iets heel bijzonders aanbieden. Ken je zo’n kanjer in de uitvoering? Een consulent of klantmanager die altijd klaar staat en met de mooiste oplossingen komt? Laat het me alvast weten! We komen er begin 2020 met een heel bijzonder plan op terug.

 

Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken

+316 2952 5375 / Neem contact op
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers