of 59250 LinkedIn

Voor de mooiste dromen moet je -heel- wakker zijn

Natuurlijk moet je dromen verwezenlijken en passies volgen. Zelfs in de nuchtere wereld van de lokale overheid. Dat het kán, laat PinkValley zien. Twee splinternieuwe aanwinsten voor de app store, twee klantvriendelijke innovaties die een boel frustraties wegnemen en twee trotse bedenkers. Volg hun voorbeeld!

In dromen is niets onmogelijk
Wie wil innoveren moet uit zijn comfortzone durven stappen. Wie in lokale overheidsdienstverlening wil excelleren, moet innoveren en de regelgeving proactief kunnen interpreteren. Niet makkelijk, wel doenlijk. En het geeft een enorme voldoening. Dat hebben Rens Kempen en Patrick Nelen aan den lijve ondervonden binnen PinkValley. Ze zijn beiden zo blij als een klein kind dat hun frustratie weggenomen zal worden, hun app-idee werkelijkheid wordt. Trots dat hun apps – respectievelijk Guide (zelfstandig op stap, maar nooit alleen) en LARS (Leerlingen App Rijd Samen) – binnenkort in de app store staan. Voor hunzelf, maar vooral ook voor degenen die ze hiermee zullen helpen. Want hun droom was groots!

 

Rens en Patrick hebben de traditionele grenzen van hun functie bewust overschreden, nieuwe paden geëffend en verrassende denkrichtingen in praktijk gebracht. Niet omdat een beleidsplan dat voorschreef, maar omdat zij in hun eigen (professionele) omgeving mogelijkheden zagen en die in praktijk wilden brengen. Zij hebben hun frustratie uitgesproken en omgezet in een app die deze oplost. Met dank aan open, wakkere ogen, vele helpende handen en de moderne technologie bleek dat uitstekend mogelijk.

 

Gedeelde dromen – innoveren doe je samen
Natuurlijk zijn er binnen gemeenten legio frustraties (verbeteringswensen) die minder makkelijk uitvoerbaar zijn. Hier moet het soms bij dromen blijven. Dat is niet erg, want de ene droom kan de andere uitlokken of zelfs een ander op ideeën brengen. Alleen de creatieve verbreding die hieruit voortkomt, is al waardevol. Dromers en bouwers, vernieuwers en achtervangers hebben elkaar nodig, ook in de gemeente. PinkValley laat zien hoe verrassend, vernieuwend en succesvol gedeelde dromen kunnen zijn.

 

Mijn droombeeld: Samen de publieke dienstverlening verbeteren. Stapje voor stapje. Grijpt u uw kans om mee te dromen? Om samen met ons de richting te bepalen die we op willen gaan? Nogmaals roep ik u op: Laat zien dat u bij een durfgemeente werkt. Heb lef, durf te veranderen en doe mee! Ik daag u uit om uw frustraties, uw ideeën over het verbeteren van de publieke dienstverlening te delen binnen de doe- en denktank Pinkvalley. Wellicht een belangrijke, eerste stap om uw droom te verwezenlijken? 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.