of 59185 LinkedIn

Turnkey projectaanpak: wat is dat en wat is het voordeel?

Reageer

De term turnkey – letterlijk vertaald sleutel-op-de-deur of sleutelklaar – staat voor het concept waarbij één enkel bedrijf ervoor zorgt dat een project geheel gebruiksklaar wordt opgeleverd. De term wordt frequent gebruikt bij nieuwbouw, vandaar de naam, maar wordt door PinkRoccade Publiekszaken toegepast bij de implementatie van iBurgerzaken. Deze projectaanpak ontzorgt de gemeente en draagt bij aan efficiënt werken.

PinkRoccade Publiekszaken neemt de leiding

Wij leveren “turnkey” implementaties van iBurgerzaken, maar wat houdt dat eigenlijk in? De gemeente brengt bij de start van het project haar eisen en wensen in kaart. Vervolgens halen we bij de start van het implementatieproject, bij de procesexperts, de benodigde informatie op. Wij dragen vervolgens de verantwoordelijkheid voor de configuratie en inrichting op maat, zoals de gemeente heeft aangegeven.

We hebben inmiddels al vele implementaties uitgevoerd en met deze expertise ons eigen team van specialisten samengesteld. Voor elk vakgebied hebben wij specialisten, intern en extern, klaarstaan. Samen bieden wij een totaalpakket, waarmee de implementatie van iBurgerzaken geheel turnkey wordt opgeleverd. En zoals dat gaat in een goed team, heeft de gemeente te maken met slechts één 'aanvoerder', één aanspreekpunt, onze projectleider. Hij onderhoudt de contacten met de betrokkenen, intern en extern, zodat de gemeente kan blijven focussen op haar core business; dienstverlening.

 

Afbeelding

 

Snel switchen van oud naar nieuw

Het belangrijkste is dat turnkey de gemeente ontzorgt. Dat komt omdat we in onze turnkey aanpak ver gaan. Na overeenstemming over de planning, gaan we direct aan de slag. We zijn daarbij steeds alert en proactief; vragen beantwoorden we net voordat ze gesteld zijn. Het gaat ons niet enkel om een stukje techniek en bijbehorende implementatie, maar om perfect partnerschap en gezamenlijke doelstellingen (KPI’s).

 

En dat de turnkey aanpak vele malen efficiënter werkt is inmiddels wel gebleken in de praktijk. Wij kennen immers de weg in iBurgerzaken. Hierdoor vullen onze specialisten bepaalde stamtabellen bijvoorbeeld sneller en met minder fouten in. En als het eenmaal staat, dan staat het. Waarom dan veel tijd en energie steken in uitleg, controle en aanpassingen? Hoe je als gemeente vervolgens de content in iBurgerzaken kunt aanpassen (modelleren), leren we je daarna in één dag.

 

De voordelen op een rijtje

  • Beperkte tijdsinvestering van de gemeente
  • Eén aanspreekpunt
  • De uitvoeringstermijn is op voorhand gekend
  • De totaalprijs is op voorhand gekend

 

Meer weten over deze projectaanpak of deze zelf aan den lijve ondervinden? Neem contact met me op.

Koen Laurijsen, Manager Services. +31 (0)6 2952 7181 / koen.laurijsen@pinkroccade.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers