of 62284 LinkedIn

Tozo. Vragenlijst met partnerondertekening

Tozo. Vragenlijst met partnerondertekening
PinkRoccade 1 reactie

Begin april leverde de VNG een modelvragenlijst op. Deze vind je hier. Veel gemeenten gaan hier nu mee aan de slag. Op basis van deze modelvragenlijst zijn wij verder gegaan.

Mijn partner tekent ook

Bij de Tozo aanvraag ondertekent jouw echtgenoot of inwonende partner ook. Waarom is dat? De Tozo is een aanvulling tot het sociaal minimum en gebaseerd op de Participatiewet. Deze uitkering is dus voor jouw hele gezin. Daarom neem je jouw echtgenoot of inwonende partner ook mee in de ondertekening. Dit doe je ook zo bij ‘gewone’ aanvragen van de Participatiewet. Zo stelt de gemeente het juiste normbedrag van de uitkering vast. De hoogte van jouw inkomensaanvulling bepaalt de gemeente niet op basis van het inkomen van jouw partner. Dit inkomen blijft buiten beschouwing.

 

Je ondertekent allebei veilig

Op basis van het eerder genoemde standaardmodel, maakten wij een nieuwe vragenlijst. Wij stelden vragenlijsten op voor alleenstaanden en voor aanvragen met partner. Voor de partner is deze aanvraag inclusief partnerondertekening. Je tekent heel gemakkelijk met jouw DigiD. En jouw partner doet dit ook. Dit gaat gemakkelijk en veilig via 2 DigiD sessies. Je ondertekent allebei en stuurt de aanvraag in.

 

Paul Adam

+31 6 4609 1414

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door maters (gepensioneerd) op
met verbazing las ik dat het inkomen van de partner buiten beschouwing wordt gelaten bij het bepalen van de Tozo uitkering. Mijn samenwonende dochter heeft een uwv uitkering. haar partner is werkeloos en krijgt daarom helemaal niets.
ik vind dat een rechtsongelijkheid.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers