of 59123 LinkedIn

Tjerk Venrooy

Directeur Publiekszaken

 

‘Via tevreden klanten naar tevreden burgers en bedrijven over de gemeentelijke dienstverlening.’

 • Wat is jouw pak melk?

  Reageer

  Het hele jaar ben ik bezig met vooruitdenken, maar zo aan het einde van een jaar heb ik ook zeker de neiging om terug te blikken. Het Grote Publiekszaken Selfservice Congres (#GPSC17) geeft hier nog eens extra aanleiding toe.

 • Samen sterk

  Reageer

  Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste en laatste behandelde ik uitgebreid in mijn eerdere blogs. Vandaag sta ik stil bij participeren. Want samen sta je sterk. Samen kom je verder!

 • Spring in het diepe, het ondiepe doet zeer

  Reageer

  Niet leren bestaat niet. Leren doe je zelfs continu. In de kennisbank van Twynstra Gudde valt te lezen dat er 5 ‘geloofsovertuigingen’ zijn rond het leren: kunst van het afkijken, participeren, kennis verwerven, oefenen en ontdekken. De eerste behandelde ik uitgebreid in mijn vorige blog “Leer door bij anderen af te kijken”. Vandaag sta ik stil bij de laatste. Want ik stimuleer graag dat mensen in mijn omgeving hun eigen weg ontdekken.

 • Leer door bij anderen af te kijken

  Reageer

  Je kunt leren door boeken te lezen, naar congressen te gaan of opleidingen te volgen. Maar volgens mij leer je het meeste door bij anderen af te kijken. Als je het mij vraagt zouden dat meer mensen moeten doen! En dat hoeft niet stiekem, zoals vroeger in de schoolbankjes, doe het gewoon in het openbaar, zou ik willen adviseren.

 • Durf te leren!

  Reageer

  Wat niet weet wat niet deert. Ofwel niet weten dat je slecht presteert kan heel comfortabel zijn. Echter uiteindelijk bereik je het verkeerde... Daarom hebben wij ervoor gekozen om al onze iBurgerzaken klanten te voorzien van informatie over hun eigen selfservicepercentages van de maand juli*. In de praktijk zien we namelijk dat selfservicepercentages van 60 tot 90% voor elke gemeente haalbaar zijn, maar ook dat nog niet alle gemeenten dergelijke cijfers behalen. Bewustwording is daarbij een belangrijke stap. En wij dagen onze klanten uit om samen met ons na te denken over de volgende stap, te leren van anderen en daardoor op een hoger servicelevel te komen.

 • Weten omzetten in Doen!

  Reageer

  Selfservice is een thema dat de nodige aandacht vraagt van gemeenten. Of het ook daadwerkelijk de nodige aandacht krijgt, is een tweede. We herkennen het allemaal wel; Je weet het allemaal heel goed te vertellen, maar doen ho maar. Ook op weg naar 100% selfservice kom je als gemeentebestuurder of directeur flink wat uitdagingen tegen...

 • Zaakgericht werken wérkt

  Reageer

  Gemeenten die nog zaakgericht willen gaan werken staan voor een keuze…kies je voor een dik of een dun zaaksysteem? Op internet zijn tal van rapporten te vinden waarin experts of een dik of juist een dun zaaksysteem aanbevelen. Wij hebben bewust gekozen voor een dun zaaksysteem en gemeente Opsterland nam dit pas in gebruik.

 • Doe mee met Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten (LSG)!

  Reageer

  Er zijn al 25 gemeenten die meedoen aan de “Landelijke Selfservicecompetitie voor Gemeenten” (#LSG17). Dat is ruim 30% van de gemeenten die iBurgerzaken gebruiken. Via deze weg roep ik nogmaals alle iBurgerzaken-gemeenten op om deel te nemen aan #LSG17.

 • Het is maar waar je waarde aan hecht

  Reageer

  Brengt iBurgerzaken jouw organisatie wat je ervan verwachtte toen je startte? In de praktijk is zichtbaar dat het optimaal inzetten van iBurgerzaken ervoor zorgt dat de werkdruk voor medewerkers Burgerzaken verder afneemt, de kosten voor de dienstverlening verminderen én de klanttevredenheid van klanten enkel toeneemt. Het product biedt dus toegevoegde waarde voor gemeenten én burgers en bedrijven.

 • Een stabiel netwerk: een stabiele dienstverlening

  Reageer

  Wie echt om zijn klanten geeft, stelt de klant voorop en kiest voor optimale dienstverlening, stelde ik in mijn vorige blog. Ik benoemde de verschillen tussen gemeenten als het gaat om selfservicepercentages. En beloofde dat we hier samen werk van zouden maken. Sanne van der Zanden geeft in haar blog in deze nieuwsbrief een aantal concrete tips rondom de vindbaarheid van je dienstverlening.

 • Optimaliseren van dienstverlening

  Reageer

  De afgelopen jaren hebben meer dan 125 gemeenten de overstap gemaakt naar iBurgerzaken. Niet alleen bestaande klanten, maar ook nieuwe gemeenten. Dit is een mooi resultaat waar we trots op zijn! In het gebruik van alle mogelijkheden van iBurgerzaken zien we echter grote verschillen tussen gemeenten.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl