of 59250 LinkedIn

Tilburg: best toegankelijke website onder grote gemeenten

Reageer

Tilburg samenwerking op Blueriq

Kwaliteit van digitale dienstverlening wordt door vele aspecten bepaald. Goede en toegankelijke webcontent, webformulieren en een Persoonlijke Internet Pagina (PIP) maken daar onderdeel van uit. Gemeente Tilburg heeft al vele jaren ervaring opgebouwd met het platform Blueriq. Hiermee ontwikkelen ze intelligente webformulieren die worden aangeboden aan burgers en bedrijven. Tilburg is – op basis van jarenlange ervaring – zeer tevreden over de functionaliteit en technologie van Blueriq.

Tilburg best toegankelijke website onder grote gemeenten

Terecht blijkt uit recent onderzoek in opdracht van het College voor de Rechten van de Mens; Stichting Drempelvrij onderzocht de toegankelijkheid van gemeentelijke websites. De website van de gemeente Tilburg is uitgeroepen tot de best toegankelijke website onder de grote gemeenten. Een belangrijk aspect van deze toegankelijkheid is de manier waarop digitale dienstverlening voor burgers en bedrijven wordt ondersteund. En daar speelt de functionaliteit en technologie van Blueriq een belangrijke rol.

 

Samenwerking Tilburg en PinkRoccade Local Government

Gemeente Tilburg heeft eerder, na een zorgvuldig keuzetraject van vergelijkbare oplossingen, gekozen voor Blueriq. Ditzelfde platform wordt door PinkRoccade Local Government al een aantal jaren ingezet om iBurgerzaken te ontwikkelen. Vanuit deze gezamenlijke vertrekpunten is de samenwerking geboren tussen gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Government. Met als gemeenschappelijk belang om meer gemeenten te laten kennismaken met Blueriq voor de ondersteuning van digitale dienstverlening in de vorm van webformulieren en vergaande selfservice apps.

 

Win-Win

Gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Goverment benadrukken in de samenwerking het gezamenlijk belang als Blueriq technologie en functionaliteit meer ingezet gaat worden bij Nederlandse gemeenten. Heidi Vos, leveranciersmanager ICT Tilburg: “Dit versterkt het gebruik en continue innovatie van het Blueriq platform zodat dit nog beter afgestemd kan worden op de gemeentelijke behoeften in het algemeen en de Tilburgse behoeften in het bijzonder. De samenwerking richt zich vooral op de onderlinge kennisuitwisseling tussen gemeente(n) en leverancier”. Een belangrijke ‘win’ voor de gemeente Tilburg is de mogelijkheid om nog beter gebruik te kunnen maken van taakspecifieke gegevens (zoals op het gebied van Samenlevingszaken) in webformulieren.

Het uiteindelijk doel van beide partijen is om een Blueriq community op te zetten, gericht op kennisuitwisseling en co-creatie.

 

Meer informatie

In toekomstige berichtgeving leest u meer over de samenwerking tussen gemeente Tilburg en PinkRoccade Local Government alsook welke concrete resultaten hierin zijn geboekt. Tussentijds kunt u zich richten tot Koen Laurijsen, product manager.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie is er voor jou

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl