of 62284 LinkedIn

Succesvolle migratie CLIQ E-facturatie naar AS4

Succesvolle migratie CLIQ E-facturatie naar AS4. Klaar voor de toekomst van e-factureren
PinkRoccade Reageer

Heb je het al gemerkt? De e facturen ontvang je voortaan via een nieuw technisch protocol genaamd AS4. Als je dit niet hebt gemerkt ondervind je voordelen van onze CLIQ oplossing. Wij zorgen voor de techniek en je financiële processen blijven werken. Samen met onze financiële oplossingen CiVision Middelen en iFinanciën hebben we deze migratie afgerond en zijn we AS4 compliant.

Migratie naar AS4
De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de ondersteuning van AS4 voor de e-facturen stroom. Dit heeft geresulteerd in de positieve compliancy verklaring van OpenPEPPOL voor onze e-facturen oplossing. OpenPEPPOL is de non-profit organisatie die richtlijnen en standaarden uitvaardigt voor de uitwisseling van e-facturen binnen organisaties in Europa.

De ondersteuning voor AS4 was per 1-2-2020 verplicht. Het bestaande protocol AS2 blijft ook nog mogelijk totdat 80% van alle aangesloten organisaties AS4 gebruiken. Het voordeel van CLIQ is dat het niet uitmaakt of de e-facturen conform AS2 of AS4 worden aangeleverd. Beiden worden transparant doorgestuurd naar de financiële applicaties CiVision Middelen, iFinanciën of andere applicaties.

Voordelen AS4
AS4 is een opvolger van AS2 en biedt modernere mogelijkheden op het gebied van security, data integriteit, betrouwbaarheid van aflevering en traceerbaarheid van de technische communicatie. Internationaal gezien wordt door een aantal partijen daarom ook alleen AS4 geaccepteerd.

Eén van de zinvolle mogelijkheden die AS4 biedt, is om e-facturen direct bij ontvangst af te keuren en de zendende partij daarvan op de hoogte te stellen. Hiermee kan worden voorkomen dat invalide e-facturen terecht komen bij het financiële systeem. Jammer genoeg is dit niet verplicht gesteld door OpenPEPPOL waardoor we geen eenduidige oplossing hiervoor kunnen implementeren. We onderzoeken nu of dat op een alternatieve manier kan worden ingevuld.

Klaar voor de toekomst van e-factureren
Met ondersteuning van de Europese Unie hebben we de migratie naar AS4 kunnen realiseren en zijn we nu klaar voor de toekomst van e-facturen. Inmiddels zijn er al veel e-facturen conform het nieuwe AS4 protocol ontvangen en zijn ze verwerkt zonder dat je dit hebt gemerkt.

Dit is een mooi voorbeeld van hoe wij je kunnen ontzorgen op het gebied van connectiviteit en techniek. Dat doen we graag voor je!

Heb je vragen over e-factureren of CLIQ? Neem dan contact op met je Accountmanager.

Harald Steinmeijer | 06 295 259 24 of Harald.Steinmeijer@PinkRoccade.nl
Marijn van de Kerkhof | 06 134 587 80 of Marijn.vandeKerkhof@PinkRoccade.nl
Thomas van Son | 06 295 282 10 of Thomas.vanSon@PinkRoccade.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers