of 59229 LinkedIn

Smart Finance: sterk samen ontwikkelen

PinkRoccade Reageer

Een inkijkje in de ontwikkeling van Smart Finance: hoe doen we dat bij PinkRoccade? Gemeente Stein en Bestuursdienst Ommen-Hardenberg waren op zoek naar een manier om hun financiële proces te vereenvoudigen en tegelijkertijd meer in control te raken. Deze kwartiermakers zijn samen met ons aan de slag gegaan om een praktijkproof oplossing te ontwikkelen. Onze ontwikkelaars vertellen graag wat de meerwaarde is van deze co-creatie.

Voor gemeenten liggen veel kansen op het gebied van inkoop en de crediteurenadministratie, waaronder 55% tijdsreductie in het factuurproces. Hiervoor is wel een passende oplossing nodig, gericht op de specifieke financiële processen van een lokale overheid. De echte kracht van ontwikkeling zit altijd in het samenspel tussen de verschillende deelnemers. Dat zorgt voor een product wat echt voldoet aan de wensen. Smart Finance, gebaseerd op SAP S/4 HANA, faciliteert een bewaakt en maximaal gedigitaliseerd inkoopproces en realiseert een aangename tijdsbesparing.


Van mogelijkheden naar oplossing

Robin Mulder, applicatieontwikkelaar en Product Champion van Smart Finance, ziet veel waarde in de intensieve samenwerking met de kwartiermakers. “Al in het voorstadium hebben we uitgebreide gesprekken gevoerd om alle wensen te inventariseren en goede afwegingen te maken. Het is altijd belangrijk om kritisch te kijken naar wat de software moet doen en wat er geregeld moet worden in de organisatieprocessen bij de gemeente. We zijn met algemene instemming gekomen tot een definitief en geaccordeerd ontwerp voor Smart Finance. Inmiddels zitten we volop in de bouwfase. Ik vind het prachtig om hierbij de technische mogelijkheden te vertalen naar de juiste oplossing!”

 

                   Maikel Janssen, software ontwikkelaar bij PinkRoccade

‘We zijn met boeiende onderwerpen bezig, zoals autorisatietabellen. Het gezamenlijke denk- en ontwikkelproces levert nu al een beter product op dan ik eerder dacht’

 

“Elke twee weken organiseren we een sprint review waarbij we met de kwartiermakers in gesprek gaan over de nieuw gebouwde software. Zij geven elke keer gericht feedback vanuit hun praktijkervaring. Zo realiseren we iedere keer verbeteringen en komen we samen tot een praktijkproof oplossing die helemaal aansluit bij de wensen van onze kwartiermakers.“

 

Benieuwd naar hoe wij het inkoopproces bij gemeentelijke organisaties verbeteren? Neem dan contact op met mij via Wilco.Moen@pinkroccade.nl of +316 2952 7440.

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers