of 59082 LinkedIn

Primeur voor Urk: alle kernapplicaties overgezet in de cloud

Reageer

Urk eerste gemeente in Nederland, die volledig vanuit de cloud werkt

De gemeente Urk heeft het cloud-project met IT-partner PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, afgerond. Dit betekent dat Urk vanaf nu alle kernapplicaties afneemt vanuit de Pink Private Cloud. Het gaat om applicaties voor de kerndomeinen Ruimte & Omgeving, Bedrijfsvoering, Samenlevingszaken en Publiekszaken. Door deze stap verwacht Urk burgers, bedrijven en de eigen medewerkers te kunnen voorzien van een optimale dienstverlening, nu en in de toekomst. Urk is de eerste gemeente in Nederland, die volledig vanuit de cloud werkt. Later dit jaar volgen de gemeente Veere en de gemeente Stein, die onlangs koos voor de cloud-dienstverlening van Pink Roccade.

Wethouder Ben Visser van de gemeente Urk is enthousiast over het afronden van het project: “Wij hebben de bewuste keus gemaakt om onze applicaties in de cloud te brengen. Door deze stap kunnen we onze klanten – de burgers en bedrijven op Urk – nog efficiënter van dienst zijn en zijn we klaar voor de toekomst. Daarin wordt elektronische dienstverlening steeds belangrijker. Daarnaast zijn onze kernapplicaties op twee verschillende locaties ondergebracht, waardoor ze dubbel beveiligd zijn. Mocht er op de ene plek iets gebeuren, dan kunnen we probleemloos uitwijken naar de tweede locatie, zodat de dienstverlening niet in gevaar komt. Ook neemt PinkRoccade een aantal bewerkelijke technische en functionele beheertaken van de gemeente over, wat de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening vergroot. Urk is een dynamische gemeente met veel innovatieve bedrijven. Daardoor past deze eigentijdse dienstverlening heel goed bij onze gemeente.”

 

Frank van de Vinne, directeur Bedrijfsvoering bij PinkRoccade: “Wij feliciteren de gemeente Urk met dit heugelijke feit. Urk is de eerste gemeente die deze stap vol overtuiging neemt en zich op IT-gebied volledig laat ontzorgen. Het onderstreept onze jarenlange samenwerking met deze gemeente die op tal van fronten innovatief met technologie omgaat. De overstap naar de Pink Private Cloud door de gemeente Urk is een enorm blijk van vertrouwen in ons partnerschap.”

 

PinkRoccade lanceerde Pink Private Cloud precies anderhalf jaar geleden. Doel was om klanten verder te ontzorgen. Door hun applicaties onder te brengen in de cloud, kunnen gemeenten zich concentreren op hun kerntaken: informatievoorziening en dienstverlening. Inmiddels maken al meer dan vijftien gemeenten op verschillende manieren gebruik van de cloud-dienstverlening van PinkRoccade Local Government.

 

Over PinkRoccade Local Government 

De Nederlandse lokale overheden staan voor grote uitdagingen. Steeds meer taken worden gedecentraliseerd, terwijl tegelijkertijd de middelen afnemen. Publieke spelers en marktpartijen raken steeds meer verweven en de overheid vraagt meer eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de burger. De overheid zal dienstverlening regisseren in plaats van die helemaal zelf te leveren, en zal maatschappelijke initiatieven van de burger en vanuit de markt steeds meer faciliteren.

 

Daarvoor zijn andere samenwerkingsverbanden en werkvormen nodig. De zoektocht naar de nieuwe, netwerkgedreven overheid wordt door ons ondersteund door informatietechnologie daarin een vormgevende én uitvoerende rol te geven. Informatietechnologie – de (onzichtbare) enabler van nieuwe diensten en rollen van de overheid – is daarbij methode en oplossing tegelijk: geeft vorm aan het denken en maakt de implementatie daarvan mogelijk.

Als co-creator van publieke dienstverlening zorgt PinkRoccade Local Government samen met lokale overheden en maatschappelijke organisaties doorlopend voor nieuwe oplossingen.

PinkRoccade Local Government. Co-creator van publieke dienstverlening.

opereren. Voor meer informatie: www.totalspecificsolutions.nl.

 

Over Total Specific Solutions
Total Specific Solutions (TSS) is een van de grootste niet-beursgenoteerde softwareondernemingen van Nederland. De TSS-bedrijven zijn gespecialiseerde technologiebedrijven met een focus op een specifieke expertise of een specifieke marktsector (vertical market software). De TSS-bedrijven zijn: Everest, KZA, PharmaPartners, PinkRoccade Local Government, PinkRoccade Healthcare, TASS en Yonder. TSS is een strategische marktspeler: één onderneming, één gedeelde marktvisie en een volledig commitment aan de markten waarin de TSS-bedrijven opereren. Voor meer informatie: www.totalspecificsolutions.nl.

 

Voor meer informatie:

 

PinkRoccade Local Government 

Sanne van der Zanden

M +31 (0)6 46 70 62 67

T +31 (0)88 110 1500

sanne.vanderzanden@pinkroccade.nl

 

LVTPR 

Gijs van Beek 

E prlg@lvtpr.nl 

T +31 (0)30 65 65 070

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers