of 65101 LinkedIn

PinkRoccade Local Government

PinkRoccade Local Government is een leverancier van software en dienstverleningsconcepten voor de lokale overheid. Wij leveren informatiesystemen die de gehele keten bedienen.

Wij bestaan uit zes verschillende, zelfstandige businessunits: Financiën & Services, Informatievoorziening, Proces & Services, Publiekszaken, Ruimte & Omgeving en Samenlevingszaken.

We zijn de partner die verbindt en zich bewezen heeft. Met de overheid aan de wieg van ons bestaan, zijn we er voor alle lokale overheden van Nederland.

 

Werk jij mee aan de lokale overheid van de toekomst?

 • Thuiswerken is de trend van 2020

  Reageer

  Engeline Schellekens schrijft over haar ervaringen met het thuiswerken als consultant. "Ik hoef jullie niet te vertellen wat de reden is waarom we nu allemaal thuiswerken. Maar wie had gedacht dat het zo lang zou duren? In korte tijd veranderde er zoveel."

 • Centraal Factureren is dé debiteurenadministratie voor iFinanciën

  Reageer

  Veel CiVision Innen klanten kennen Centraal Factureren al als een makkelijke tool om verkoopfacturen naar hun debiteuren te sturen. Ook onze CiVision Middelen klanten willen we nu graag kennis laten maken met deze functionaliteit. Centraal Factureren is namelijk dé debiteurenmodule voor iFinanciën. Wat dit inhoudt, leg ik hieronder verder uit.

 • CiVision Innen: verminder nawerk bij verwerken bankafschrift

  Reageer

  Elke lokale overheid heeft te maken met ontvangsten die worden verwerkt via een elektronisch dagafschrift (bankafschrift). Bij de verwerking is regelmatig sprake van veel uitval, wat zorgt voor tijdrovend handmatig werk. Met een optimale inrichting is een aanzienlijke vermindering van de uitval mogelijk!

 • Minder administratieve lastendruk en meer werkplezier tijdens de vakantieperiode

  Reageer

  Na een aantal maanden thuiswerken zijn wij, net zoals veel andere bedrijven, weer voorzichtig terug naar kantoor aan het gaan. We zijn allemaal erg gewend geraakt aan de efficiëntie van het werken op afstand, maar er is natuurlijk meer. Zoals onze collega Jasper Kooiman, Business Unit Manager Informatievoorziening in zijn blog schreef, willen we ook graag uitgedaagd worden op de werkvloer. Omdat je juist in directe en spontane interactie echt een band kan scheppen en samen uitdagingen aan kan gaan. Sociale verbinding is nodig en die wordt verkregen in het direct naast klanten en collega’s werken.

 • Terugblik online innovatieworkshop debiteurenfunctionaliteit

  Reageer

  Donderdag 14 mei organiseerden we onze eerste digitale innovatieworkshop met als centraal thema debiteuren. Het doel van deze sessie was om te bepalen waar we binnen dit thema het beste kunnen innoveren. Samen met de 13 deelnemers van 12 verschillende gemeenten hebben we allerlei waardevolle inzichten verkregen en ideeën uitgewisseld.

 • Een kijkje in de techniek keuken

  Reageer

  Software is onlosmakelijk verbonden met techniek. Het SAP team van Financiën & Services houdt zich dagdagelijks bezig met allerlei technische aspecten met als doel: dat de software bij de gemeente goed draait! Jeroen Geurts is Product Owner met focusgebied techniek. Hij gaat vanaf nu iedere maand bloggen over een thema wat een raakvlak heeft met techniek. Hij trapt af met deze blog over SPL-sets.

 • Innoveren met iFinanciën

  Reageer

  Welke functionaliteiten worden er in welke periode ontwikkeld? Een belangrijke vraag voor het team van Financiën & Services. Wie zich hier voornamelijk mee bezig houdt? Onze Product Owner Arjan Desjardijn. Misschien al een bekende naam voor sommigen maar voor velen nog niet. In deze blog stelt hij zich voor.

 • Volg je met ons de route naar iFinanciën?

  Reageer

  Het is tijd voor mijn eerste blog vanuit mijn nieuwe rol als Product Manager. Een rol waarin ik samen met jullie nieuwe software mag ontwikkelen die een oplossing biedt op jullie uitdagingen en behoeften van nu en in de toekomst. In mijn eerste drie maanden heb ik daarbij al mogen ervaren dat jullie erg veel goede ideeën hebben en graag met ons mee denken. Erg mooi om te ervaren! Verderop in deze blog kom ik er op terug hoe we dat graag nog meer willen faciliteren.

 • E-facturatie: een prettige verplichting

  5 reacties

  Het ontvangen en verzenden van facturen is een proces dat al geruime tijd in ontwikkeling is. De archiefkasten vol mappen met facturen zijn nog niet weg te denken, maar in tegenstelling tot tien jaar geleden worden facturen inmiddels nog maar zelden per post verstuurd.

 • Stap 9 en 10 van The Road to… AVG: informeer burgers en start opnieuw

  Reageer

  Iedere organisatie moet de komende maanden concrete stappen zetten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen. Nog niet begonnen? Of al in het proces maar behoefte aan een checklist? Jouw Gemeente Mijn Gemeente wijst de weg met dit stappenplan: The Road to… Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit blog stap 9 en 10: informeer burgers en start opnieuw.

 • Stap 7 en 8 van The Road to… AVG: Datalekken bij gemeente en beslissers meekrijgen

  Reageer

  Iedere organisatie moet de komende maanden concrete stappen zetten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen. Nog niet begonnen? Of al in het proces maar behoefte aan een checklist? Jouw Gemeente Mijn Gemeente wijst de weg met dit stappenplan: The Road to… Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit blog stap 7 en 8: datalekken bij gemeente en beslissers meekrijgen.

 • Stap 5 en 6 van The Road to… AVG: datastromen en afspraken met externen vastleggen

  Reageer

  Iedere organisatie moet de komende maanden concrete stappen zetten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen. Nog niet begonnen? Of al in het proces maar behoefte aan een checklist? Jouw Gemeente Mijn Gemeente wijst de weg met dit stappenplan: The Road to… Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit blog stap 5 en 6: datastromen en afspraken met externen vastleggen.

 • Stap 3 en 4 van The Road to… AVG: Bewustwording en Privacy Impact Assesment

  Reageer

  Iedere organisatie moet de komende maanden concrete stappen zetten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen. Nog niet begonnen? Of al in het proces maar behoefte aan een checklist? Jouw Gemeente Mijn Gemeente wijst de weg met dit stappenplan: The Road to… Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit blog stap 3 en 4: bewustwording en Privacy Impact Assesment.

 • Stap 1 en 2 van The Road to… AVG: Functionaris Gegevensbescherming en kennisbasis opbouwen

  Reageer

  Iedere organisatie moet de komende maanden concrete stappen zetten om aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming te voldoen. Nog niet begonnen? Of al in het proces maar behoefte aan een checklist? Jouw Gemeente Mijn Gemeente wijst de weg met dit stappenplan: The Road to… Algemene Verordening Gegevensbescherming. In dit blog stap 1 en 2: Functionaris Gegevensbescherming en kennisbasis opbouwen.

 • Jouw Gemeente Mijn Gemeente helpt met de Algemene Verordening Gegevensbescherming

  Reageer

  25 mei 2018. Deze datum moet door iedere ambtenaar die ook maar iets te maken heeft met gegevens of privacy in zijn werk met rood zijn omcirkelt. Op die datum gaat namelijk de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. Er gaat veel veranderen, heel veel. Op Jouw Gemeente Mijn Gemeente gaan we daarom iedere ambtenaar klaarstomen voor AVG!

 • Winterbanden en jaarafsluiting

  Reageer

  Wellicht herkennen jullie het; zaken uitstellen tot het laatste moment door allerlei andere urgentie acties die je op je lijstje heb staan. Ik betrap mezelf er steeds weer op. Ik denk hierbij aan de waarschuwende mail van de leasemaatschappij in september om me er tijdig op te wijzen dat ik mijn zomerbanden moet verwisselen voor winterbanden. Als ik die mail lees en naar de stralende zon buiten kijk, zie ik die urgentie nog niet. De mail blijft vervolgens als gelezen item achter in mijn mailarchief en ik ga weer verder met alle andere werkzaamheden.

 • Hoe vaak geef jij toestemming voor uitwisselen van persoonlijke gegevens?

  Reageer

  Steeds vaker merk ik dat sites zoals bijvoorbeeld Facebook en Google verzoeken sturen om privé gegevens te mogen gebruiken. Onbewust geven we hiermee toestemming om privacy gevoelige gegevens uit te wisselen en op te slaan. Heb jij nog overzicht over wie je allemaal toestemming hebt gegeven? Vaak is het onduidelijk waarvoor we precies toestemming geven, hoe de gegevens bewaard worden en wat ze met deze gegevens mogen doen. Ook heb ik zoveel wachtwoorden, dat ze steeds moeilijker te beheren worden. Recent zijn er zelfs apps voor wachtwoordbeheer ontwikkeld, die op hun beurt ook weer versleuteld zijn. Kortom, met zoveel gegevens online moet er meer regulering en structuur worden aangebracht.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground & API's Online event

Als Partner van Betekenis organiseert PinkRoccade Local Government een gratis online event over de adoptie van Common Ground en API's.


Met de tafelgasten bespreken we de ontwikkelingen en uitdagingen over de adoptiesnelheid van Common Ground en de nieuwe wijze van gegevensuitwisseling via API’s voor de verschillende domeinen.

Klik op de button en schrijf je in.

Afbeelding

Graag tot dan!

PinkRoccade Local Government

Meer nieuws

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers