of 59162 LinkedIn

Ontzorging bij het aansluiten op het Stelsel van Basisregistraties met CLIQ

Reageer

Vanaf oktober 2016 gaan de eerste gemeenten werken met de nieuwe propositie CLIQ, een knooppuntdienst die vanuit de Pink Private Cloud gemeenten aansluit op het Stelsel van Basisregistraties en Landelijke Voorzieningen.

Lokaal implementeren geeft meer verantwoordelijkheid
Gemeenten krijgen te maken met een groeiend aantal Landelijke Voorzieningen en Basisregistraties die gekoppeld moeten worden aan de gemeentelijke applicaties. Door deze koppelingen lokaal te implementeren, is de gemeente zelf verantwoordelijk voor de implementatie, het beheer en het leveranciersmanagement naar de verschillende aanbieders van de Landelijke Voorzieningen. Daarom heeft PinkRoccade Local Government met CLIQ een nieuwe oplossing ontwikkeld: PinkRoccade sluit de Landelijke Voorzieningen aan op de Pink Private Cloud en zorgt er vervolgens voor dat de gemeente de gewenste gegevens uit kan wisselen met slechts 1 koppeling. Hierdoor wordt de complexiteit van de gegevensuitwisseling gereduceerd en wordt het veel eenvoudiger om nieuwe koppelingen te realiseren. Daarnaast voert PinkRoccade ook het beheer op de koppelingen uit voor de gemeente, zodat de gemeente meer tijd over heeft om met de gegevens zelf en de interne informatievoorziening bezig te zijn. Een 8-tal gemeenten gaat al aan de slag met CLIQ.

 

Ontzorging bij SSC De Kempen
Shared Service Center De Kempen, een samenwerkingsverband van gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden, is één van de eerste gebruikers van CLIQ. Anja Hoeben, beleidsmedewerker bij SSC De Kempen: “De belangrijkste reden voor ons is, behalve dat het proces makkelijker wordt, de mogelijke ontzorging die het met zich meebrengt. We worden hiermee aangesloten op Landelijke Voorzieningen en zowel de uitvoering als het onderhoud worden uit handen genomen. Ook de verantwoordelijkheid om alle lijnen open te houden ligt niet bij ons en we hoeven zelf niks te updaten.”

 

Voorbereid op de toekomst
In Waddinxveen zien ze CLIQ als een goede voorbereiding op koppelingen die nog gaan komen. John Pape, informatiemanager bij de gemeente Waddinxveen: “Ons beleid is dat we zoveel mogelijk informatietechnologie in de cloud onderbrengen. Dit zorgt ervoor dat we er zelf geen werk aan hebben. CLIQ heeft de noodzakelijke koppelingen met Landelijke Voorzieningen, zoals MijnOverheid. Natuurlijk kunnen wij dit ook zelf regelen, maar dit is eenvoudiger. Ook is het een oplossing voor nieuwe koppelingen die in de toekomst nog gaan komen en voor updates van bestaande koppelingen. Zowel de aansluiting als het beheer wordt hiermee uit handen genomen.”

 

Meer informatie ontvangen over CLIQ? Neem contact op met onze accountmanager Harry Schouten, bereikbaar via harry.schouten@pinkroccade.nl of via 06 4609 1180.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers