of 59179 LinkedIn

Ontwikkeling e-factureren met Tholen en Borger-Odoorn

Reageer

Vanaf november 2018 zijn gemeenten verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Om dit versneld mogelijk te maken, heeft PinkRoccade Financiën & Services een EU-subsidie aangevraagd. Samen met de gemeenten Tholen en Borger-Odoorn ontwikkelt PinkRoccade de nieuwe softwarefunctionaliteit. Naar verwachting komt de functionaliteit in het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar voor alle gemeenten die CiVision Middelen gebruiken. Als de EU-subsidie wordt toegekend, wordt deze als korting verrekend richting de gemeenten.

De Europese Commissie streeft naar het wegnemen van drempels in het internationaal handelsverkeer. Onderdeel daarvan is het Europees breed kunnen uitwisselen van e-facturen tussen bedrijven en publieke organisaties. Details zijn in de EU Richtlijn 2014/55/EU vastgelegd. Daarin staat onder andere dat alle aanbestedende diensten van de Lidstaten per november 2018 verplicht zijn e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken.

 

Besparing en sneller werken
Met e-facturatie kunnen gemeenten efficiënter werken en zal het facturatieproces aanzienlijk minder fouten bevatten. Onderzoek vanuit programmabureau PIANOo geeft aan dat er besparingen mogelijk zijn van 62% per factuur. Nu kost het verwerken van een factuur gemiddeld € 10,50, terwijl het met e-facturatie daalt tot € 4,- euro per factuur.

 

Uniforme uitwisseling van e-facturen
De EU-subsidie heeft alles te maken met de dringende wens naar een uniforme wijze van uitwisselen van e-facturen binnen Europa. Verzenders en ontvangers moeten bij e-factureren wel dezelfde taal spreken. Dat wil zeggen: vanuit dezelfde Europese e-factuurnorm en bij voorkeur via de eerder ontwikkelde Europese standaard voor berichtuitwisseling OpenPEPPOL, die in Nederland door Stichting Simplerinvoicing beheerd wordt.

 

Contactpersoon:

Harriet van Gent, Sales Manager

+31 6 4609 1366

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers