of 59082 LinkedIn

Nieuwe beveiligingsdienst voor data en IT-infrastructuur gemeenten

Reageer

Gemeente Veere eerste gemeente die nieuwe dienst afneemt.

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), lanceert een nieuwe beveiligingsdienst voor gemeenten. Het bedrijf levert deze dienst in samenwerking met KZA, eveneens onderdeel van TSS. PinkRoccade Local Government speelt hiermee in op de toenemende vraag bij gemeenten naar adequate beveiliging van hun data en infrastructuur.

Het Nationaal Cyber Security Centrum heeft onder meer nieuwe, strengere  regels vastgesteld voor gemeenten die  DigiD gebruiken, waaraan gemeenten eind 2013 moeten voldoen. Dit mede naar aanleiding van een aantal ingrijpende incidenten rond certificateninstantie Diginotar en de ‘Lektober’-actie. PinkRoccade Local Government ondersteunt gemeenten met zijn nieuwe dienst om te voldoen aan de nieuwe richtlijnen. Kern van de nieuwe dienstverlening is een reeks van scans waarmee de specialisten van PinkRoccade Local Government de kwetsbare plekken in de infrastructuur van een gemeente opsporen. De twee bedrijven bieden vervolgens advies om de kwetsbaarheden op te heffen door aanpassingen in de systemen.

 

Gecertificeerde beveiligingsexperts voeren de scans uit. Deze variëren van oppervlaktescans waarmee misbruik van systemen of applicaties te detecteren is, tot dieptescans die aangeven of de beveiligingsmiddelen afdoende werken. Ook controleren de experts de configuratie van onder meer web- en applicatieservers. Deze zijn extra gevoelig voor bedreigingen van buitenaf.

 

De gemeente Veere is de eerste gemeente die deze nieuwe dienst van PinkRoccade Local Government heeft afgenomen. Veere zocht naar meer zekerheid voor wat betreft de veiligheid van de gemeentelijke informatiesystemen. De gemeente heeft na verschillende scans de beveiliging naar een hoger plan gebracht. “Het was voor ons een eye-opener, we zijn er ons nu meer van bewust dat we continu aandacht aan data- en infrastructuurbeveiliging moeten besteden”, zegt Geert Ridderbos, hoofd Interne Dienstverlening en Automatisering bij de gemeente Veere. “Het gaat bij informatiebeveiliging om bewustwording. Deze exercitie heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het effect op de interne organisatie is groot geweest.”

 

“Gemeenten hebben een zeer belangrijke verantwoordelijkheid om systemen en data te beschermen tegen kwaadwillenden en de privacy van burgers te waarborgen. Nu ICT in de gemeentelijke dienstverlening een cruciale rol speelt, neemt de complexiteit van gemeentelijke IT-infrastructuren toe. Dat maakt systemen kwetsbaar voor misbruik. Met onze nieuwe beveiligingsdienst bieden we een solide aanpak die we afstemmen op de unieke situatie van elke gemeente. Zo zijn gemeenten in staat om inzicht te creëren in de beveiligingsniveaus en te voldoen aan de regels van de rijksoverheid”, zegt Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government.

 

Op http://www.nooitmeerlektober.nl/ is een gratis backgrounder te vinden: 'Informatiebeveiliging: Niets aan het toeval overlaten', met meer informatie over het beveiligingsaanbod van PinkRoccade Local Government.

 

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en -diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

 

Over KZA

KZA staat organisaties al meer dan vijftien jaar terzijde om met Quality Assurance & Testen zeker te stellen dat ICT brengt wat nodig is. KZA is gevestigd in Baarn en richt zich met zijn dienstverlening op de Nederlandse markt door het detacheren van gedreven, vakbekwame professionals en het uitvoeren van verbetertrajecten. KZA, met circa 130 medewerkers, behoort in Nederland al jaren tot de top binnen zijn vakgebied.


Voor meer informatie:

PinkRoccade Local Government
Thera Claus
E-mail : thera.claus@pinkroccade.nl
Tel.: 040 – 207 4900 / 06 – 46 64 65 06

 

KZA
Bart van Rossem
E-mail: bvanrossem@kza.nl
Tel: 035 − 543 1000 / 06 29 52 85 18

 

LVTPR
Nienke Geudeker / Cas Heuvelmans
E-mail: prgl@lvtpr.nl
Tel.: 030 – 65 65 070

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers