of 59250 LinkedIn

Neem ons op sleeptouw

Mag een gemeente innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is? Stel je voor dat innovatie – vernieuwing; nieuwe ideeën, goederen, diensten en processenontwikkeling, de ontwikkeling van nieuwe technologieën en toepassingen – pas zou beginnen op het moment dat de wet- en regelgeving daarop is aangepast?! Dan zouden kersverse ouders tot in 2018 een verhoogde kans hebben op het foutief spellen van de naam van hun pasgeboren kind. Help jij ook frustraties voorkomen? Doe mee met PinkValley en draag je steentje bij aan het verbeteren van de publieke dienstverlening en pas wetten aan waar nodig.

 

Daar zit immers vaak de bottleneck bij innovatie. Ondanks dat de overheid innovatie stimuleert, belemmert zij het tegelijkertijd. De remmingen zitten vooral op institutioneel vlak zoals wet- en regelgeving, procedures en besluitvormingsprocessen, maar spelen ook in het krachtenveld van gevestigde belangen en organisaties.  

 

Spring-in-t-diepe.png

 

Spring in het diepe, het ondiepe doet zeer

Binnen PinkValley roepen we op om ideeën te delen en samen verder uit te werken. Het app-idee zelf, want twee weten meer dan één. Maar ook om samen te werken aan de aanpassing van wet- en regelgeving. Tot die tijd kunnen en zullen we wel van start gaan met een cultuuromslag tot stand brengen, maar kunnen we de nieuwe app wellicht nog niet ten volle benutten. Al te vaak hebben we gezien; pas als de noodzaak echt duidelijk is, of wellicht zelfs het bewijs voor roep om verandering zichtbaar is, zal ook het Rijk stappen zetten.

 

Wellicht heb je recent het artikel “Geboorte van baby digitaal melden voorkomt naamfout” in Metro gelezen? Als deze ontwikkeling – het mogelijk maken van digitale geboorteaangifte – had gewacht op de wetgeving, dan ‘mochten’ kersverse tot in 2018 naar het gemeentehuis voor de geboorteaangifte. En dat terwijl de burger nu eigenlijk al verwacht dat de dienstverlening van de overheid in lijn ligt met die van de reiswereld, de bankensector en de webwinkel; digitaal, plaatsonafhankelijk en 24/7. Ook in de Paastijd, want gesloten deuren van vrijdag tot en met maandag, passen niet bij de klantbeleving van de jonge burger.

 

De eerste stap is gelukkig nu al gezet; de geboorteaangifte kan digitaal, in Almelo zelfs met een iPad van het ziekenhuis. Voorlopig moet men nog wel even langs het geboorteloket of het gemeentehuis voor de ‘natte handtekening’, maar dat is hopelijk slechts tijdelijk, want die digitale handtekening komt… De huidige verwachting? Eind 2015 of in 2016, en tel daar dan maar zo’n twee tot drie jaar ontwikkeling bij op voordat een dergelijke, complexe taakspecifieke app echt af is.

 

Sleeptouw

Daarom vraag ik je; neem een voorbeeld aan het geschetste en denk buiten de gebaande paden. Laat je droom werkelijkheid worden of beter nog droom met je ogen wagenwijd open! Van mij mag een durfgemeente nu innovatie ontwikkelen waar nog geen regelgeving voor is of waarvoor bestaande regelgeving aangepast dient te worden. Ik geloof in innovatie, maar ook in wennovatie, want innoveren kun je niet alleen.

 

Jij ook? Laat dan zien dat je left hebt, dat je werkt bij een durfgemeente. Neem ons op sleeptouw. Overtuig de Valley Crew (en de jury) van de noodzaak van jouw app-idee of het idee wat jij op 23 april uitkiest om aan te werken. Dan zorgen we er samen voor dat wet- en regelgeving geen roet in het eten gooit.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

Klantendag Informatievoorziening

Meld je gratis aan voor de klantendag PinkRoccade Informatievoorziening op 17 mei!

iParticipatie

Afbeelding

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl