of 59130 LinkedIn

MijnOverheid onder de loep in Jouw Gemeente Mijn Gemeente

Reageer

Hoe gemeenten MijnOverheid, de persoonlijke website van burgers voor overheidszaken, kunnen implementeren in hun organisatie, is het onderwerp van de derde serie van het inspiratieplatform Jouw Gemeente Mijn Gemeente. Hierin gaat gemeente Urk op bezoek bij gemeente Horst aan de Maas om te leren van de stappen die zij hebben gezet.

De eerste aflevering van deze nieuwe serie Jouw Gemeente Mijn Gemeente is nu te vinden op www.jouwgemeentemijngemeente.nl.

 

Met het platform Jouw Gemeente Mijn Gemeente biedt PinkRoccade Local Government IT’ers de kans om een kijkje te nemen in de keuken van een andere gemeente. Op die manier doen ze kennis op voor de eigen organisatie. Femke Rhouat, managing director Financiën & Services bij PinkRoccade Local Government: ‘Na cloud en centraal debiteurenbeheer komen we met dit nieuwe onderwerp MijnOverheid nog dichter bij de communicatie met de burger. Omdat gemeenten zelf keuzes moeten maken over welke onderdelen worden gebruikt en hoe dit in werking wordt gesteld, is kennis delen hierin van groot belang. De gemeente Horst aan de Maas heeft dit traject afgerond en zo kan in de serie bekeken worden wat Urk hiervan kan leren.’

 

De voordelen van MijnOverheid
In de eerste aflevering zien we hoe Meine Hofman, beleidsmedewerker ICT van de gemeente Urk, op bezoek gaat bij Horst aan de Maas. Daar spreekt hij Els de Swart, invorderingsambtenaar. Ze bespreken wat de voordelen zijn van MijnOverheid en waarom kostenbesparingen ook ten gunste zijn van de burger. In de volgende twee afleveringen gaan ze hier dieper op in en bespreken ze ook de Berichtenbox.

 

Jouwgemeentemijngemeente.nl
Alle ervaringen van de deelnemende gemeenten zijn te lezen en te zien op www.jouwgemeentemijngemeente.nl. Hier zijn blogs, whitepapers en tools te vinden waarin de hoofdrolspelers uit de serie dieper ingaan op de dingen die ze hebben meegemaakt.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers