of 60715 LinkedIn

Meerssen als eerste gemeente over op SEPA Incasso

Reageer

PinkRoccade Local Government ontzorgde Meerssen volledig bij omschakeling

Meerssen stapt als eerste gemeente in Nederland over op SEPA Incasso, in samenwerking met de Bank Nederlandse Gemeenten. SEPA, Single Euro Payments Area, is een belangrijke stap op weg naar een geïntegreerde Europese betaalmarkt.

Stan Mohnen, applicatiebeheerder CiVision Innen bij de gemeente Meerssen: “Wij zijn in april 2013 samen met PinkRoccade Local Government begonnen met de voorbereidingen van het SEPA-traject. Dit werd in augustus 2013 afgerond. We wilden de drukke tijd vlak voor 1 februari 2014, als alle gemeenten moeten zijn overgestapt op SEPA, vermijden. Bovendien hebben we nu alle tijd om de systemen te testen. PinkRoccade heeft unieke kennis op het gebied van digitalisering van gemeentelijke processen. Zij weten precies waaraan software en data wettelijk moeten voldoen. Daarnaast zijn de lijnen kort en worden we snel geholpen bij vragen. Wij zijn zeer tevreden over de SEPA-implementatie en de service van PinkRoccade.”

 

Een belangrijk onderdeel van SEPA is het gebruik van International Bank Account Number (IBAN), bestaande uit achttien tekens, in alle 32 Europese lidstaten. Vanaf 1 februari 2014 maakt iedereen in Nederland gebruik van IBAN als rekeningnummer. Zowel bedrijven en overheden, als consumenten.

 

Expertise delen om ambities te versnellen
PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions, regelde voor de gemeente Meerssen de complete ontzorging van de overschakeling naar SEPA. Hiervoor voerde PinkRoccade eerst een impactanalyse uit van de gehele gemeentelijke organisatie, zodat duidelijk werd welke afdelingen en onderdelen te maken zouden krijgen met de overstap naar SEPA. Daarna paste PinkRoccade de geïmplementeerde applicaties aan, waaronder Belastingen, Innen en Middelen. Vervolgens regelde PinkRoccade de opleiding van ambtenaren en de afstemming met derden, zoals de Bank Nederlandse Gemeenten, printservicebureaus en ICT-leveranciers, voor de aanpassing van interfaces.

 

 
Afbeelding
 
v.l.n.r. Christiaan Simons (softwareleverancier PinkRoccade Local Government), Herbert Tahaparij (BNG Bank), Bernard Juffermans (programmamanager SEPA, DNB), wethouder Jim Janssen (Financiën), Patrick Corveleijn (DNB) en Marlon van Dijck (IBAN-promotieteam van DNB) - fotograaf Karel Curvers
 

Frank van de Vinne, directeur Bedrijfsvoering PinkRoccade Local Government: “PinkRoccade Local Government helpt gemeenten door in co-creatie financiële processen te optimaliseren en met ICT te ondersteunen. Wij beschikken over kennis van nationale en Europese wetgeving. Een concreet, tastbaar voorbeeld van PinkRoccade Local Government als co-creator van publieke dienstverlening is onze SEPA-dienstverlening. Het harmoniseren van het betalingsverkeer binnen Europa is iets waar elke gemeente in Nederland mee te maken krijgt. PinkRoccade biedt de service en ontzorging voor gemeenten om ervoor te zorgen dat hun processen hierop volledig zijn aangepast. Dit past helemaal in onze strategie om steeds meer ontzorging te kunnen bieden, waaronder het volledig overnemen van beheerdiensten en het plaatsen van hardware in de Pink Private Cloud. Gemeenten kunnen vervolgens de capaciteit die vrijkomt door onze ondersteuning, besteden aan zaken waar ze echt waarde toevoegen, namelijk het verlenen van service aan burgers en bedrijven.”

 

Over gemeente Meerssen
Deze gemeente heeft haar inwoners en bezoekers veel te bieden: prachtig natuurschoon, rustieke plekjes, monumentale gebouwen, gezellige dorpskernen en bovenal een bloeiende en hechte gemeenschap!

Gemeente Meerssen biedt een groot aantal voorzieningen, zoals een compleet winkelaanbod, binnen- en buitensportaccommodaties, bibliotheken en ga zo maar door. De nabijgelegen stad Maastricht completeert de voorzieningen met o.a. een academisch ziekenhuis, bioscopen en theaters. In het bestuurscentrum werken 120 medewerkers, die niet alleen de ca. 19.300 inwoners van Meerssen, maar ook externe relaties graag van dienst zijn.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers