of 61043 LinkedIn

Maak fans van je burgers!

Maak fans van je burgers! & werk mee aan een gastvrij sociaal domein.
PinkRoccade Reageer

& werk mee aan een gastvrij sociaal domein.

Digitalisering in het sociaal domein vraagt om een zeer zorgvuldige aanpak. Juist voor de groep burgers voor wie digitale dienstverlening niet altijd vanzelfsprekend is. PinkRoccade Samenlevingszaken gelooft in dat je samen verder komt dan alleen. Daarom praten ze niet alleen maar over burgers maar gaan ze in gesprek mét burgers. Over hoe ze samen vorm geven aan de digitale dienstverlening van gemeenten en sociale diensten.

Onze wereld digitaliseert. De overheid gaat daarin mee. Voor veel burgers en overheidsinstanties is digitalisering een positieve ontwikkeling. Contact is makkelijk en snel gelegd. Informatie snel uitgewisseld. Digitalisering biedt kansen, maar kent ook risico’s. Niet alle burgers zijn digitaal vaardig genoeg om hun weg te vinden in de digitale dienstverlening van de overheid. Bovendien is niet alle digitale dienstverlening even toegankelijk.

 

Gastvrijheid in het sociaal domein

PinkRoccade organiseert een exclusieve conferentie. Dit is nog niet eerder gedaan in het sociaal domein. Burgers, belangenorganisatie én gemeenten worden samengebracht. Tijdens de conferentie worden de bezoekers uitgedaagd mee te denken over de digitale dienstverlening in het sociaal domein. Zo wil PinkRoccade een brug slaan tussen gemeenten en uitvoeringsorganisaties aan de ene kant. En burgers en belangenorganisaties aan de andere kant.

 

De invulling van de conferentie

Verschillende partijen nemen deel aan de conferentie. Partijen die zich inzetten voor een doelgroep die vaak moeite heeft met de digitale dienstverlening van de overheid. En in deze digitaliserende wereld heeft dat ook risico’s voor het volwaardig meedoen in de maatschappij. Dit thema speelt daarom nu in veel belangenorganisaties en bij maatschappelijke dienstverleners. Op 20 juni worden verschillende sessies en workshops gegeven door deze partijen. Partijen die deelnemen zij onder andere Jobport (met een sessie over bevordering van duurzame inzetbaarheid van werkzoekenden) en Leer Zelf Online (met een sessie over Steffie.nl en hun project met mystery guests). Sprekende namen uit het sociaal domen nemen ook deel aan een rondetafelgesprek. Zo zal Edo Plantinga van de Gebruiker Centraal aanschuiven. Hij gaat in gesprek met onder andere Erleyne Brookman, directeur Samenlevingszaken bij PinkRoccade.

 

Wil je ook meedoen?

Meld je dan nu aan! Hier vind je een link naar het inschrijfformulier.

  • Datum: 20 juni 2019
  • Locatie: De Gelderlandfabriek, Culemborg
  • Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers