of 63372 LinkedIn

Logging rondom persoonsbevragingen

Logging rondom persoonsbevragingen. Logboek vervult een centrale rol bij het opslaan en ontsluiten.
PinkRoccade Reageer

Het idee voor Logboek is ontstaan in 2017. Vanaf begin 2018 zijn we gestart om het idee en de uitwerking verder te bespreken met verschillende gemeenten. Dat ons idee innovatief was bleek uit de subsidie die we van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gekregen voor het haalbaarheidsonderzoek. Na het haalbaarheidsonderzoek is een goede afbakening gemaakt met de Kwartiermakers van Logboek. 

De ontwikkeling van Logboek is gestart
In mei 2019 ben ik naar Roemenië geweest om deel te nemen aan een Hackathon. Bij een Hackathon komen softwareontwikkelaars, designers en business strategen bij elkaar om binnen een korte tijd aan een nieuwe oplossing te werken. Tijdens dit evenement is aangetoond dat de voorgestelde oplossing werkt! Dit was een erg mooie uitkomst, want hiermee is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van Logboek.

In Logboek heeft een gemeente haar verwerkingsregister digitaal beschikbaar
Hiermee voldoet de gemeente aan een verplichting die bij wet is vastgelegd. Voor Logboek zagen we dat veel gemeenten gebruik maakten van een Excel document om hun verwerkingsregister op te stellen en bij te houden.

De positionering van Logboek in de gemeente
Het doel van Logboek is een centrale rol vervullen bij het opslaan en ontsluiten van logging rondom persoonsbevragingen. Je kunt als gemeente met 1 zoekactie inzichtelijk maken voor welke processen gegevens van burgers worden gebruikt. Op een gemakkelijke manier voldoe je daarmee ook aan inzageverzoeken van burgers! Als laatste gaan we ook zorgen dat de juiste personen binnen de gemeente op een gedegen manier onderzoek kunnen gaan doen naar bevragingen van persoonsgegevens in de hele organisatie.

Neem gerust contact met mij op als je interesse hebt
Of als je meer informatie wilt ontvangen over Logboek? Ik ben bereikbaar via Martijn Chantrel, Consultant Informatievoorziening.

Martijn.Chantrel@PinkRoccade.nl of 06 518 970 47.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers