of 59318 LinkedIn

Lef & Vertrouwen volgens...

PinkRoccade Reageer

Deze maand vind je ons op het Divosa Voorjaarscongres! We laten je graag zien hoe ver we zijn met iParticipatie. Natuurlijk krijg je een voorproefje van de functionaliteit. En je kan meedoen met een echte Virtual Reality Experience over de sociale dienst van de toekomst. Erleyne Brookman, directeur Samenlevingszaken, nodigt je uit om over lef en vertrouwen te vertellen.

Wat zegt Divosa?

Het thema van het Divosa congres is dit jaar ‘Lef en Vertrouwen’. Of zoals Divosa het zelf uitlegt:

‘Het zijn spannende tijden. Een relatief vers kabinet en binnenkort een nieuwe gemeenteraad. Intussen is de transformatie in volle gang, één van de grootste maatschappelijke veranderingen ooit. De grote vraag is natuurlijk: gaat het ons lukken? Gaat het ons lukken om te veranderen van systemen centraal naar mensen centraal? Van regels naar vertrouwen?’

De vragen die tijdens het congres aan de orde komen, sluiten naadloos aan op de vragen die ik krijg over iParticipatie. De introductie van selfservice in het sociaal domein, gaat dat ons lukken? Kan jouw organisatie daarmee de mens centraal stellen in plaats van het systeem? En wat betekent selfservice in de praktijk? Moet je straks regels gaan loslaten en meer vertrouwen op de zelfwerkzaamheid van jouw burgers?


Durf jij het gesprek aan?

Tijdens het congres ga ik, samen met mijn collega’s, graag de discussie aan. Voor de introductie van selfservice heb je lef nodig. En daarnaast vertrouwen! In de zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid van je burgers. En ook in het verandervermogen van jouw organisatie. Misschien heb je nog tips voor je collega-gemeenten of sociale diensten. Ik ben benieuwd welke gedachten je hierover hebt.

 

Zien we jou ook bij Divosa?

 

Niet aanwezig op het Divosa Voorjaarscongres? Ik bespreek deze vragen ook graag bij een goede kop koffie! Neem contact met me op om een afspraak in te plannen.
Erleyne Brookman, Managing Director Samenlevingszaken:
+316 2952 5375 / erleyne.brookman@pinkroccade.nl
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers