Julius Haagh

Consultant Financiën & Services
-
Terugblik online innovatieworkshop debiteurenfunctionaliteit
Donderdag 14 mei organiseerden we onze eerste digitale innovatieworkshop met als centraal thema debiteuren. Het doel van deze sessie was om te bepalen waar we binnen dit thema het beste kunnen innoveren. Samen met de 13 deelnemers van 12 verschillende gemeenten hebben we allerlei waardevolle inzichten verkregen en ideeën uitgewisseld.
-
Volg je met ons de route naar iFinanciën?
Het is tijd voor mijn eerste blog vanuit mijn nieuwe rol als Product Manager. Een rol waarin ik samen met jullie nieuwe software mag ontwikkelen die een oplossing biedt op jullie uitdagingen en behoeften van nu en in de toekomst. In mijn eerste drie maanden heb ik daarbij al mogen ervaren dat jullie erg veel goede ideeën hebben en graag met ons mee denken. Erg mooi om te ervaren! Verderop in deze blog kom ik er op terug hoe we dat graag nog meer willen faciliteren.
-
E-facturatie: een prettige verplichting
Het ontvangen en verzenden van facturen is een proces dat al geruime tijd in ontwikkeling is. De archiefkasten vol mappen met facturen zijn nog niet weg te denken, maar in tegenstelling tot tien jaar geleden worden facturen inmiddels nog maar zelden per post verstuurd.
-
Winterbanden en jaarafsluiting
Wellicht herkennen jullie het; zaken uitstellen tot het laatste moment door allerlei andere urgentie acties die je op je lijstje heb staan. Ik betrap mezelf er steeds weer op. Ik denk hierbij aan de waarschuwende mail van de leasemaatschappij in september om me er tijdig op te wijzen dat ik mijn zomerbanden moet verwisselen voor winterbanden. Als ik die mail lees en naar de stralende zon buiten kijk, zie ik die urgentie nog niet. De mail blijft vervolgens als gelezen item achter in mijn mailarchief en ik ga weer verder met alle andere werkzaamheden.
-
Hoe vaak geef jij toestemming voor uitwisselen van persoonlijke gegevens?
Steeds vaker merk ik dat sites zoals bijvoorbeeld Facebook en Google verzoeken sturen om privé gegevens te mogen gebruiken. Onbewust geven we hiermee toestemming om privacy gevoelige gegevens uit te wisselen en op te slaan. Heb jij nog overzicht over wie je allemaal toestemming hebt gegeven? Vaak is het onduidelijk waarvoor we precies toestemming geven, hoe de gegevens bewaard worden en wat ze met deze gegevens mogen doen. Ook heb ik zoveel wachtwoorden, dat ze steeds moeilijker te beheren worden. Recent zijn er zelfs apps voor wachtwoordbeheer ontwikkeld, die op hun beurt ook weer versleuteld zijn. Kortom, met zoveel gegevens online moet er meer regulering en structuur worden aangebracht.