of 59250 LinkedIn

Jouw app dit jaar in de appstore!

Gemeenten ontkomen er niet aan om in te spelen op de informatiseringrevolutie. Zij moeten hun dienstverlening digitaal, toekomstbestendig en volledig inrichten op de nieuwe vraag van de burger. Gebaseerd op de toenemende mobiele mogelijkheden van gebruiksvriendelijke apps en maximale bereikbaarheid. Er is geen twijfel over mogelijk; er kan zoveel beter, makkelijker of gewoon anders binnen het publieke domein! Een app is daarbij vaak een goede oplossing. Staat jouw app dit jaar al in de appstore?

 

ICT heeft, in nauwelijks een paar decennia, een heel ander gezicht aan onze samenleving gegeven. De desktop heeft plaatsgemaakt voor de laptop, tablet en smartphone. En met miljoenen beschikbare apps richt de burger zijn informatiebehoefte tegenwoordig volledig naar eigen behoefte in. De smartphone, tablet of laptop is een verlengstuk van onszelf geworden; een zesde zintuig dat we 24/7 inzetten. Een durfgemeente maakt daar gebruik van!

 

De beste ideeën ontstaan uit verlangen of frustratie

Eén ding is zeker: de beste ideeën voor innovatie beginnen bij de mensen die er iedere dag mee te maken hebben. Immers; bij  hen zit de grootste frustratie of het grootste verlangen. Dat kan jij als burger zijn, maar ook jij als professional (met klantervaringen). Bij hen ontstaan de ideeën die echt van toegevoegde waarde zijn. Ideeën die nu, maar ook in de toekomst, veel mensen vooruit helpen. Bestaande wet- en regelgeving zijn daarbij niet leidend. Aan de basis staat juist groots denken; durven dromen met de ogen open. Lees meer in mijn vorige blog.

 

Heb lef, durf te veranderen!

Werk jij bij een durfgemeente? Ben jij een ambtenaar met lef? Ik daag je graag uit jouw grootste verlangen of frustratie met mij te delen. Grijp de kans om jouw idee met anderen te delen en er samen aan te werken binnen PinkValley. Wellicht de enige manier om hem in 2015 nog werkelijkheid te laten worden. Om jouw eigen app in 2015 in de appstore te hebben staan. Een laatste advies: Wacht niet te lang, want het is zo 23 april…

 

P.S. Een handig hulpmiddel om jouw grootste verlangen of frustratie te delen is het Prototype This canvas. Dit kun je op LinkedIn, Twitter met #pinkvalley of per mail met mij delen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.