of 63966 LinkedIn

iParticipatie: Story IPA-14 wordt volwassen

Eerder las je over IPA-14. Dit was een Story op de backlog van onze applicatie iParticipatie. Ondertussen is IPA-14 in iParticipatie volwassen geworden. Paul Adam, product owner Inkomen, vertelt je in deze blog meer over de ontwikkelingen van iParticipatie. Want iParticipatie is gegroeid en leert steeds meer!

Zoals je eerder las, koppelt iParticipatie met landelijke voorzieningen. Als jouw burger een inkomensaanvraag indient, hoeft hij niet alles zelf in te vullen. Vragenlijsten vult iParticipatie automatisch met gegevens uit het Digitaal Klantdossier (DKD) en BRP. Zo checkt jouw burger zijn gegevens en dient hij snel zijn aanvraag in. Ook voor de medewerker heeft dit grote voordelen. Een medewerker checkt de ingediende gegevens gemakkelijk en heeft DKD en BRP als originele bron.


Ik geef een voorbeeldje van iParticipatie

iParticipatie ziet de informatie uit het DKD en BRP en vult deze alvast voor jouw burger in. Als jouw burger een perceel bezit, krijgt iParticipatie hier een seintje van. Ook als dit in een andere gemeente is. Het is belangrijk dat hij dit signaal krijgt. Dit heeft namelijk invloed op de aanvraag die jouw burger doet. Daarom is het belangrijk dat jij beschikt over deze informatie. Zo helpt iParticipatie jouw burger het best.


iParticipatie heeft nu ook een medewerkersportaal

Hierin beoordeel je een aanvraag en kijk je of deze volledig is. Ontbreekt er iets? Dan laat je dit snel aan jouw burger weten. Je legt namelijk digitaal hersteltermijnen op. Of geeft hem via iParticipatie een terugkoppeling.

 

iParticipatie kijkt naar de hele keten. Van aanvraag tot afhandeling. iParticipatie zorgt ervoor dat de aanvraag van jouw burger digitaal bij jou terecht komt. Als jij vragen hebt aan jouw burger, stuur je deze via iParticipatie weer digitaal terug. Als de aanvraag compleet is gaat deze, met jouw goedkeuring, automatisch door naar de administratie in CiVision Samenlevingszaken.


iParticipatie past zich aan

Deze week kwam release 2.4.0 uit. In deze release zitten een aantal leuke nieuwe functies. Zo is het nu gemakkelijk bijlagen te bundelen. Wanneer jouw burger bijvoorbeeld 20 bankafschriften uploadt, voegt iParticipatie deze automatisch samen tot 1 document. Deze wordt automatisch doorgezet naar de administratie in CiVision Samenlevingszaken. Zo hoeft de administratie maar 1 document te openen. Daarnaast bieden we vanaf nu meerdere formulieren aan die je als gemeente aanpast aan jouw wensen.

 

Eerst was iParticipatie gespecialiseerd in aanvraag levensonderhoud. Er was dus maar 1 formulier. Nu zijn er meer formulieren, namelijk ook minima beleid en bijzondere bijstand. Deze formulieren pas je helemaal aan, aan de wensen van jouw gemeente. Wil je een ander formulier? Dat kan! Samen met klanten maken wij nieuwe formulieren. We kijken nu al met klanten naar het rechtmatigheidsonderzoeksformulier of de inkomstenverklaringen. Maar ook het doorgeven van wijzigingen in het bankrekeningnummer of aanvraag van vakantie.

 

Ben jij benieuwd naar de verdere groei van iParticipatie? Laat het me weten! Of wil je weten hoe iParticipatie begon? Lees het hier.

 

+31 6 1330 6042 / julian.cissen@pinkroccade.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Online sneakpreview: Wij maken burgerzaken OPEN

Reserveer donderdag 30 september van 15.00 tot 16.00 uur alvast in je agenda en schrijf je meteen in.

Afbeelding

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers