of 61869 LinkedIn

In de ban van de AVG

PinkRoccade Reageer

Een tijdje geleden waren we allemaal in de ban van de AVG. Ondertussen ligt de start van de AVG alweer enkele maanden achter ons. Inmiddels is iedereen er wel aan gewend. Maar gaat alles nog steeds goed? Wij zijn benieuwd!

Hoe staat de AVG er bij jou voor?

De afgelopen maanden voerden we bij verschillende gemeenten de AVG check uit voor CiVision Samenlevingszaken. Een simpele check om te kijken of jouw omgeving aan de AVG voldoet. Bij deze check controleren we een aantal punten:


Versie Stunnel

We controleren de versie van Stunnel. Als jouw gemeente nog gebruik maakt van versie 5.04 of 5.17 adviseren wij deze te vervangen door versie 5.35. Deze versie ondersteunt certificaten met een hogere encryptie waardoor het berichtenverkeer beter beveiligd is. De nieuwe versie heb je ook nodig voor de koppeling met de MakelaarSuite. En dat is een belangrijke voorwaarde voor de gegevensuitwisseling.


Users en wachtwoorden

In CiVision Samenlevingszaken kan je de data afschermen. Zo heeft niet iedereen direct toegang tot de database. Je kan de database onleesbaar maken met een encryptie. Zo verhoog je het veiligheidsniveau en het risico op ongewenste gebruikers. 


Gebruikers en rollen

In CiVision Samenlevingszaken maak je gebruikers aan. Gebruikers en rollen geven mensen toegang tot functionaliteit en processen. Het beheer van de gebruikers heeft niet altijd de hoogste prioriteit. Soms blijft een gebruiker in het systeem staan, terwijl de persoon geen recht meer op heeft. Bijvoorbeeld omdat ze niet langer in dienst zijn. Wij checken of alle gegevens nog actueel zijn. En kijken meteen met jullie naar de wachtwoordenpolicy! 


Alweer een half jaar later

De invoering van de AVG is alweer even geleden. Maar de uitvoering vraagt nog steeds elke dag aandacht. Een securitycheck kan je daarbij helpen. De check is snel en efficiënt. Wil jij zeker weten dat alle processen binnen jouw gemeente of organisatie goed lopen? Vul dan deze productkaart in. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Linda Verkooijen.

+31 6 2952 5027 / Neem contact op.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers