of 59250 LinkedIn

iGeboorte-app

Reageer

De iGeboorte-app van PinkRoccade Local Government eindigt in de top vijf van beste ICT-Project bij de overheid. De app wordt zeer gewaardeerd dankzij de co-creatie tussen ziekenhuis, gemeente en PinkRoccade Local Government. Ouders kunnen nu online vanuit het kraambed de geboorteaangifte doen.

iGeboorte eindigt hiermee achter Online Aangifte (Belastingdienst), maar de plek in de top vijf was zeker verdiend. Het juryoordeel luidde als volgt:Dit is de geboorte van een nieuw innovatief partnership, één van de eerste voorbeelden van de wijze waarop innovatieve gemeenten en zorgverleners zich een andere rol toemeten in het nieuwe zorglandschap. De burger wordt hierdoor medeverantwoordelijk voor de belangrijkste momenten en processen uit zijn leven. De app iGeboorte ondersteunt hierbij.’

 

Bewezen succes

iGeboorte heeft zijn succes al bewezen in de gemeente Almelo. De eenvoud, het gemak en de constante beschikbaarheid zorgen voor een hooggewaardeerde gebruiksvriendelijkheid. De gemeente zocht een manier om haar burgers dienstverlening op maat aan te bieden, die aansluit bij de leefwereld van mensen. iGeboorte bleek daarvoor de ideale oplossing. In co-creatie met Ziekenhuisgroep Twente en PinkRoccade Local Government maakt de gemeente nu optimaal gebruik van de digitale mogelijkheden.

 

Hoe werkt iGeboorte?

Het ziekenhuis zorgt voor de tablet en de ouders hebben hun DigiD-gegevens bij zich. Dat is alles wat nodig is om de aangifte te regelen. Vaders hoeven niet meer alleen naar het gemeentehuis. Jurriaan Piek, directeur Publiekszaken van PinkRoccade Local Government: ‘We zien dat andere gemeenten en ziekenhuizen deze dienst ook graag aanbieden. Zo zijn we met ziekenhuizen in en de gemeente Ede en Bergen op Zoom eenzelfde traject ingegaan. De rest van Nederland zal snel volgen. Het niet bieden van deze digitale dienst kan eigenlijk niet meer in 2015.

 

Bespaart tijd en gedoe

‘De invoering van iGeboorte bespaart ouders veel tijd en gedoe’, zegt Debbie Schoenmaker, senior medewerker Klantcontactcentrum team Burgerzaken bij de Gemeente Almelo, toe. ‘Betere service voor de burgers is onze voornaamste drijfveer. Daarnaast is het voor ons uiteraard prettig als ouders alle informatie al hebben ingevuld. Dat bespaart ons zo’n zeven minuten per aangifte. Tijd die we kunnen besteden aan ouders met een complexere situatie. Deze besparing kwam niet helemaal uit de lucht vallen. Samen met een collega hebben we als Kwartiermakers gewerkt aan iBurgerzaken . iGeboorte is de eerste Burgerzaken-app die we in gebruik hebben genomen. We zijn trots dat we met dit project de Computable Award hebben gewonnen.’

 

iGeboorte sluit aan bij gastvrij ziekenhuis

Agnes Maas, bedrijfskundig manager ZGT, is blij met de keuze voor iGeboorte. ‘Kwaliteit en gastvrijheid zijn onze speerpunten. De mogelijkheid om binnen de deuren van het ziekenhuis aangifte te doen van de geboorte sluit daar perfect bij aan. We ontvangen uit de hele regio Almelo aanstaande ouders. Deze kunnen we nu doordat we deze gezamenlijke oplossing hebben allemaal op een goede manier helpen. Uit de reacties merken we dat ouders erg tevreden zijn over de mogelijkheden die we hen hiermee bieden.’…..

 

Meer informatie?

Mat Keijers, Product Manager Burgerzaken, 06-29527442.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.