of 62812 LinkedIn

Gemeenten Lingewaard & Vlissingen live met StUF-BG 3.10

Gemeenten Lingewaard & Vlissingen live met StUF-BG 3.10. De ervaringen met de nieuwe koppeling
PinkRoccade Reageer

Wij spraken Trudi Smits van de gemeente Lingewaard en Timo Renne van gemeente Vlissingen. Trudi en Timo delen beiden hun ervaringen met de nieuwe koppeling.

Uitleg over StUF-BG 3.10

StUF Basisgegevens (StUF-BG) is een berichtenstandaard voor de uitwisseling van basis- en kerngegevens binnen overheidsorganisaties. StUF-BG bevat berichten voor de uitwisseling van gegevens van personen, bedrijven en gebouwen. De huidige standaard StUF-BG 2.04 vervangen we door StUF-BG 3.10. Dit is een besluit van VNG realisatie. Momenteel bestaan beide standaarden nog naast elkaar. Uiteindelijk verdwijnt StUF-BG 2.04 helemaal en ondersteunen we alleen nog StUF-BG 3.10. Stap daarom op tijd over!


"Als applicatiebeheerder contoleer ik niet meer elke dag alle berichten die binnen komen via de makelaar. Daar bespaar ik erg veel tijd mee!" - Trudi Smits, applicatiebeheerder bij gemeente Lingewaard. 


Dagelijks mutaties draaien

Timo Renne is applicatiebeheerder bij de gemeente Vlissingen. Hij vindt het verschil tussen StUF-BG 2.04 en StUF-BG 3.10 erg groot en ziet dit als positief: "Eerst draaiden wij 1 keer in de week mutaties. Wij werkten dan de hele week met deze gegevens. Het grootste gedeelte van de week werkte je eigenlijk met verouderde gegevens. Nu draaien we deze mutaties dagelijks. Dit gebeurt automatisch door de nieuwe koppeling. Op basis van deze mutatie starten we een proces. Met StUF-BG 3.10 koppel je direct een bericht aan een proces. Dat is erg fijn!"


Proces wordt direct verwerkt

Trudi Smits kreeg als applicatiebeheerder elke dag gemiddeld 14 berichten binnen vanuit de makelaar. Deze berichten controleerde ze elke dag. Trudi zette de berichten uit bij de juiste afdeling. Zij controleerde of de mutaties klopten en verwerkte de berichten. Dit proces nam te veel tijd in beslag. "Met de StUF-BG 3.10 koppeling komt een bericht direct bij een administratief medewerker binnen. En die hangt het bericht gelijk aan een proces. Dit proces wordt direct verwerkt. Dit is veel efficiënter en logischer."


Op dit moment zijn er al 16 gemeenten live met StUF-BG 3.10. En de komende tijd implementeren we deze nog bij 9 andere gemeenten. Wil je net als deze gemeenten ook gebruik maken van de nieuwe koppeling? Wacht dan niet langer en neem contact op via jouw accountmanager of onderstaande gegevens.

 

Shailes Balgobind, Projectmanager

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers