of 61869 LinkedIn

Gemeente Velsen live met MijnOverheid Berichtenbox

PinkRoccade Reageer

Wij spraken Eugene Creemers van gemeente Velsen. Gemeente Velsen verstuurde maandelijks 1400 uitkeringsspecificaties per post. Dit gaat met MijnOverheid Berichtenbox digitaal. Hij deelt zijn ervaringen over het traject, de samenwerking en waarom ze met deze koppeling aan de slag gingen.

Niet plaatsafhankelijk

Wat is MijnOverheid Berichtenbox precies? Met deze applicatie heeft jouw burger altijd toegang tot zijn persoonlijke digitale postbus. In deze postbus ziet hij al zijn overheids-informatie. Jouw gemeente heeft direct toegang tot de Berichtenbox. Zo sta je dus direct in contact met jouw burger. Het werkt gemakkelijk. Je kan namelijk op elk moment een bericht versturen. Deze wordt tijdig, correct en beveiligd verstuurd.


Voordelen volgens Eugene Creemers

Werken met de MijnOverheid Berichtenbox heeft meerdere voordelen: Eugene Creemers geeft aan dat je natuurlijk kosten bespaart. De porto- en printkosten zijn namelijk minder. "Maar er is veel belangrijker voordeel! En deze is voor de consulent. De consulent hoeft namelijk geen brieven meer af te drukken, bij de printer ophalen en in een envelop te doen. Het is efficiënter voor de eindgebruiker en je ontlast de consulent."


3 partijen, 1 gesprekspartner

Er was een 3e partij betrokken bij het proces: Logius. "Wanneer je te maken hebt met 3 partijen is het belangrijk dat de communicatie via 1 gesprekspartner loopt. En die regie pakte PinkRoccade Samenlevingszaken."

Toen de verbinding met Logius was gelegd konden we gaan testen. "Er zijn mensen van PinkRoccade Samenlevingszaken een paar keer over de vloer geweest. De ontwikkelafdeling stond ook standby. Daardoor liep het allemaal veel lekkerder en konden we succesvol testen."


Kies ook voor digitale communicatie

De gemeente Velsen verstuurt maandelijks 1400 uitkeringsspecificaties. Deze specificaties verstuurt de gemeente per post. Met de MijnOverheid Berichtenbox gaat dit vanaf nu automatisch. Dit doen ze met 1 druk op de knop. Bereken wat de kostenbesparing is voor jouw gemeente! Neem contact op met jouw accountmanager. 


De voordelen voor je op een rijtje

  • Jouw burger is sneller op de hoogte wanneer een bericht klaar staat. Hij kan ook de correspondentie altijd meteen inzien en opvragen.
  • Je levert optimale dienstverlening aan jouw burger.
  • Met MijnOverheid Berichtenbox bespaar je porto-, print- en papierkosten.
  • Met 1 druk op de knop verstuur je een bericht naar jouw burger.

 

Bekijk hier het hele interview.

 

Contact:

Linda Verkooijen, Commercieel Medewerker Binnendienst

+31 6 2952 5027 / Neem contact op
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers