of 59082 LinkedIn

Gemeente Urk gaat met kernapplicaties in de cloud

Reageer

De gemeente Urk brengt alle kernapplicaties in 2013 onder in de cloud. De gemeente zet hiermee haar langjarige relatie met IT-partner PinkRoccade Local Government voort. Door de kernapplicaties voor de gemeentelijke dienstverlening in de cloud onder te brengen, verwacht Urk burgers, bedrijven en de eigen medewerkers te kunnen voorzien van een optimale dienstverlening nu en in de toekomst. Urk is de eerste gemeente die ervoor kiest om alle applicaties en het beheer op deze manier onder te brengen.

Wethouder Ben Visser van de gemeente Urk, is heel blij met het werken in de cloud. “Het betekent dat we onze klanten nog efficiënter van dienst kunnen zijn. Daarnaast zijn, door onze kernapplicaties onder te brengen op twee verschillende locaties, onze gegevens dubbel beveiligd. Mocht er iets gebeuren, is er altijd een server die de werkzaamheden overneemt, waardoor al onze diensten en producten zonder problemen beschikbaar blijven. Door het werken in de cloud neemt PinkRoccade een aantal bewerkelijke beheertaken van de gemeente over. Urk is een dynamische gemeente met veel innovatieve bedrijven, dus deze pilot past heel goed bij onze gemeente. Het is een belangrijke stap in de elektronische toekomst”.

 

Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government: “De Pink Private Cloud is een servicevorm, waarbij de ontzorging van de klant op technisch, functioneel en werkprocesniveau centraal staat. Het PinkRoccade-team is erg enthousiast om deze innovatie samen met de gemeente Urk als langjarige strategische samenwerkingspartner succesvol te implementeren. We gaan gezamenlijk in de loop van 2013 de doelstellingen op het gebied van besparing, kwaliteit en ontzorging realiseren”.

 

PinkRoccade Local Government lanceerde Pink Private Cloud precies een jaar geleden. Doel was om klanten verder te ontzorgen. Door de applicaties onder te brengen in de cloud, kunnen gemeenten zich concentreren op hun kerntaken: informatievoorziening en dienstverlening. De door PinkRoccade en gemeente Urk ontwikkelde Midoffice-oplossing en de bestaande iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) waren de eerste cloudoplossingen die ze leverden. Inmiddels zijn alle applicaties geschikt voor levering vanuit de cloud.

 

Afbeelding

 

v.l.n.r.: Gemeente Urk, wethouder Ben Visser en PinkRoccade Local Government, algemeen directeur Han Knooren

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers