of 59082 LinkedIn

Gemeente Stein in de wolken

Reageer

De gemeente Stein brengt al haar applicaties onder in de Pink Private Cloud. Stein is na Urk en Veere de derde Nederlandse gemeente die volledig overstapt op cloud-dienstverlening. Door alle applicaties voor gemeentelijke dienstverlening in de cloud onder te brengen, verwacht Stein burgers, bedrijven en de eigen medewerkers te kunnen voorzien van optimale dienstverlening. Daarnaast blijven er voor de IT-afdeling meer tijd en middelen over om aan inhoudelijk-strategische projecten te werken.

“Nadat we in 2012 al onze burgerzakenoplossing in de Pink Private Cloud hebben ondergebracht, stappen we nu volledig over op deze dienstverlening”, zegt Erik Hoffman, programmamanager Dienstverlening bij de gemeente Stein. “Het uiteindelijke doel is om de burgers van de gemeente Stein – onze klanten – van betere en efficiëntere diensten te voorzien. Dat is mogelijk door het reguliere, technische beheer aan de specialisten van PinkRoccade over te laten, waardoor we zelf meer tijd kunnen vrijmaken om onze processen te verbeteren. Daarnaast betekent deze cloud-dienst dat we de beheerkosten verlagen en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van onze informatievoorziening verbeteren doordat onze toepassingen in de redundant uitgevoerde datacenters van PinkRoccade Local Government zijn ondergebracht. Ook dat is in het belang van onze klanten die steeds meer gebruik maken van online diensten. Dat vereist kwalitatief hoogwaardige systemen die continue beschikbaarheid bieden. We streven ernaar eind 2013 volledig te werken vanuit de cloud.”

 

PinkRoccade Local Government lanceerde de Pink Private Cloud in januari 2012. Doel was om klanten verder te ontzorgen. Door applicaties onder te brengen in de Pink Private Cloud, kunnen gemeenten zich concentreren op hun kerntaken: informatievoorziening en dienstverlening. De door PinkRoccade ontwikkelde Midoffice-oplossing en de bestaande iSeries-applicatie voor Burgerzaken (Cipers) waren de eerste cloud-oplossingen die PinkRoccade Local Government leverde. Inmiddels zijn alle applicaties geschikt voor levering vanuit de cloud.

Pink Private Cloud omvat het huisvesten van de hardware, opslag- en back-upfaciliteiten, de besturingssystemen en het volledige technisch beheer in een veilige en door diverse certificeringen gewaarborgde private cloud-omgeving. PinkRoccade maakt voor deze dienst gebruik van een twin-datacenterconcept: bij uitval van één datacenter neemt het andere de activiteiten automatisch over. Dat zorgt voor de benodigde hoge beschikbaarheid en tegen een concurrerende cost of ownership.

 

Frank van de Vinne, directeur Bedrijfsvoering bij PinkRoccade Local Government: “De Pink Private Cloud is een servicevorm waarbij de ontzorging van de klant op technisch, functioneel en werkprocesniveau centraal staat. Het PinkRoccade-team is erg enthousiast om deze innovatie samen met klanten te implementeren. Cloud-technologie heeft de toekomst en biedt gemeenten de mogelijkheden om werkprocessen efficiënter in te richten en de dienstverlening verder te digitaliseren. Daardoor zijn burgers en bedrijven op een moderne en effectieve manier van diensten te voorzien.”

 

Voor meer informatie:

 

PinkRoccade Local Government
Sanne van der Zanden

M +31 (0)6 46 70 62 67 l T +31 (0)88 110 1500

E sanne.vanderzanden@pinkroccade.nl

 

LVTPR
Gijs van Beek
E prlg@lvtpr.nl
T +31 (0)30 – 65 65 070

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers