of 59082 LinkedIn

Gemeente Stein brengt burgerzakenapplicatie onder in Private Cloud van PinkRoccade Local Government

Reageer

Limburgse gemeente profiteert van lagere beheerkosten en hoge beschikbaarheid.

 De Limburgse gemeente Stein brengt haar burgerzakenapplicatie Cipers onder in de Private Cloud van PinkRoccade Local Government. Pink Private Cloud is een eerder dit jaar gelanceerde dienst die gemeenten in staat stelt om hun IT-omgeving of delen daarvan te plaatsen in het datacenter van PinkRoccade Local Government. De IT-dienstverlener zorgt vervolgens voor alle beheer van de omgeving. Dit stelt gemeenten in staat zich volledig te richten op hun kernprocessen.

Stein is de zesde gemeente in Nederland, die de Pink Private Cloud inzet. Eind vorig jaar koos de gemeente Noordwijk ervoor haar midoffice in de cloud onder te brengen. PinkRoccade Local Government implementeert nog deze zomer deze innovatieve dienst bij de overige vier gemeenten.

 

Door Cipers in de cloud onder te brengen, hoeft Stein niet langer een IBM iSeries-systeem te onderhouden of te investeren in nieuwe hardware. PinkRoccade Local Government zorgt ervoor dat alle benodigde functionaliteit optimaal beschikbaar is voor de medewerkers. Dit betekent: altijd de laatste softwareversies en geen onderhoud meer aan applicaties.

 

“Wij willen als gemeente zelf de regie voeren over onze dienstverlening”, zegt Erik Hoffman, programmamanager Dienstverlening Centraal bij de gemeente Stein. “Het exploiteren en onderhouden van een omvangrijke IT-infrastructuur is geen kernactiviteit. De keus om over te stappen op de cloud, is dan ook een logische. Wij vergroten hiermee de flexibiliteit, bevorderen de continuïteit van de dienstverlening en beschikken over een zeer betrouwbaar systeem voor burgerzaken.”

 

Han Knooren, algemeen directeur van PinkRoccade Local Government: “De belangstelling voor onze nieuwe cloud-dienstverlening is zeer groot. In korte tijd zijn er al zes gemeenten die voor dit concept kiezen en we zijn in gesprek met een groot aantal andere. Dit onderstreept dat we hiermee in een belangrijke behoefte voorzien. De voordelen van het concept zijn duidelijk. Gemeenten besparen op kosten, zij kunnen de eigen mensen efficiënter inzetten en profiteren van hoge beschikbaarheid. Daarnaast hebben ze geen omkijken meer naar beheer. Met de Pink Private Cloud is het voor ons mogelijk klanten op IT-gebied volledig te ontzorgen.”

 

Over PinkRoccade Local Government
Al meer dan dertig jaar ondersteunt PinkRoccade Local Government met een uitgebreid portfolio van oplossingen en diensten op het gebied van advies en infrastructuur de lokale overheid bij de uitvoering van haar wettelijke taken en bij de optimalisering van haar bedrijfsvoering. PinkRoccade Local Government vertaalt zijn uitgebreide kennis en expertise voortdurend in nieuwe bedrijfssoftwareproducten en -diensten. Het zijn innovatieve producten die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo biedt PinkRoccade Local Government op basis van zijn unieke competenties de lokale overheid de continuïteit, betrouwbaarheid en zekerheid die zij zoekt. PinkRoccade Local Government is onderdeel van Total Specific Solutions (TSS). TSS is met ruim 1.800 medewerkers en dertien vestigingen een van de grootste niet-beursgenoteerde IT-ondernemingen van Nederland.

 

Voor meer informatie:

PinkRoccade Local Government
Thera Claus
E-mail: thera.claus@pinkroccade.nl
Tel.: 040 – 207 4900 / 06 – 46 64 65 06

LVTPR
Nienke Geudeker / Gijs van Beek
E-mail: prlg@lvtpr.nl
Tel.: 030 – 65 65 070

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers