of 59082 LinkedIn

Gemeente Ouder-Amstel kiest PinkRoccade voor opschonen tijdens UCC traject

Reageer
De gemeente Ouder-Amstel stapt over van CiVision Basisregistratie naar CiVision Makelaar Gegevens. Tijdens de kwaliteitsanalyse van de gegevens in zowel CiVision Basisregistratie als de gekoppelde applicaties kwam aan het licht dat de gegevens vervuild waren. Iets wat we eigenlijk al wisten, vertelt Thom Noorbeek, de sturende kracht achter het opschonen en het hele project. Bij het kiezen van ondersteuning voor dit hele project, lag de keuze voor PinkRoccade Local Government voor de hand.

“Na het opvragen van twee offertes bleek de prijs vergelijkbaar. Daarnaast was bekend dat de projectmanager voor het overstappen van de applicaties, óók de projectmanager zou zijn voor het opschonen, en dat biedt extra voordelen.” Zo weet de projectmanager precies was belangrijk en nodig is om de overstap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Ook opleidingstraject voor applicatiebeheerders
De projectleider van PinkRoccade Local Government benaderd het project niet alleen als opschoningsproject, het is ook een gedegen opleidingstraject voor de applicatiebeheerders. Zij weten na dit traject waar gegevens gebruikt worden en wie de bron is, zo hebben zij veel meer inzicht in de gegevensstromen zoals die binnen de gemeente lopen.

 Thom Noorbeek vertelt dat dit project met name draait om de voorbereiding van het binnengemeentelijk gebruik van BAG gegevens, het optimaal benutten van het stelsel van Basisregistraties en het uitbouwen van gegevensbeheer. “De applicatiebeheerders worden begeleidt in het benutten van de tools in de applicaties voor het beheer en controle van gegevens. Op 1 juli 2011 willen we het gebruik van de BAG gegevens hebben gerealiseerd, de gegevensbeheerorganisatie moet dan staan en de werkprocessen moeten dan goed zijn ingericht om de kwaliteit van gegevens optimaal te houden. Het project loopt en de mensen van de afdelingen zijn erg enthousiast en betrokken bij het hele project.”

Voor meer informatie over hoe PinkRoccade Local Government u kan helpen bij het opschonen van gegevens, neemt u contact op met ons Diensten Advies Centrum via dac@pinkroccade.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers