of 59082 LinkedIn

Gemeente Noordwijk brengt Makelaarsuite naar Pink Private Cloud

Reageer

Gemeente profiteert van ontzorging van de infrastructuur en realiseert efficiencywinst.

PinkRoccade Local Government, onderdeel van Total Specific Solutions (TSS), levert zijn Pink Private Cloud-dienst aan de gemeente Noordwijk. Noordwijk is daarmee de eerste Nederlandse gemeente die Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government via de cloud inzet. Deze suite is door de gemeente Noordwijk binnen een weekend in gebruik genomen.

Makelaarsuite ondersteunt gemeenten bij het eenduidig raadplegen, muteren en terugmelden van gegevens uit basisregistraties en kernregistraties. Door dit te plaatsen in de Pink Private Cloud, zet Noordwijk belangrijke stappen in e-dienstverlening. Daarnaast vergroot de gemeente de efficiëntie van de interne bedrijfsvoering en benut de financiële middelen optimaal. De gemeente koos na een flitsaanbesteding, begeleid door Wouter Keller van adviesbureau M&I/Argitek, voor de Front- en Midoffice-suite die zijn ondergebracht in Pink Private Cloud.

 

Na een gedegen voorbereiding is Makelaarsuite binnen een weekend in gebruik genomen door de gemeente Noordwijk. Projectmedewerkers van PinkRoccade Local Government en van de gemeente realiseerden in korte tijd de verbindingen waarmee de gegevensdistributie via de cloud verloopt. De oplossing draait in het datacenter van PinkRoccade.

 

De gemeente Noordwijk legt met de Makelaarsuite het fundament voor het realiseren van de gemeentelijke e-dienstverlening en de verplichte invoering en binnengemeentelijk gebruik van basisregistraties. De volgende stap is de ingebruikname van een nieuwe gemeentelijke website met digitaal loket. Inwoners kunnen hier 7x24 uur contact opnemen met de gemeente. Een andere stap is de inzet van het Zaaksysteem, inclusief het documentmanagementsysteem. Noordwijk kan hierdoor diensten zaakgericht ondersteunen, waardoor zaken sneller en efficiënter zijn af te handelen. Dit komt de service aan de burgers ten goede. Verder heeft de gemeente plannen om burgers een Persoonlijke Internet Pagina (PIP) aan te bieden, waarmee ze altijd en overal inzicht hebben in de status van hun verzoeken en vragen.

 

“Met Makelaarsuite van PinkRoccade Local Government in de Pink Private Cloud beschikken we over een innovatieve en toekomstvaste oplossing voor efficiënte gemeentelijke gegevensdistributie”, zegt Leon van Ast, wethouder Dienstverlening en ICT bij de gemeente Noordwijk. “We benutten bovendien de mogelijkheden van de cloud optimaal. In PinkRoccade Local Government hebben we een ambitieuze partner gevonden, die het technische gedeelte perfect heeft uitgevoerd. We kunnen ervan op aan dat onze gegevens optimaal zijn beschermd. Door gebruik te maken van de cloud, besparen we kosten en – nog belangrijker – professionaliseren we de dienstverlening aan burgers.”

 

“Noordwijk is de eerste gemeente die profiteert van Makelaarsuite in de Pink Private Cloud”, zegt Hans Bijlsma, plaatsvervangend algemeen directeur van PinkRoccade Local Government. “We hebben deze dienst ontwikkeld om gemeenten te ontzorgen en de drempel naar een veilige inzet van onze applicaties en systemen te verlagen. Dit project in Noordwijk is een duidelijk voorbeeld van hoe goede samenwerking snel succes oplevert. De goede samenwerking tussen medewerkers van de gemeente Noordwijk en onze collega’s van SIM en Decos vormt een voorbeeldproject voor andere gemeenten.”

 

Voor meer informatie:

PinkRoccade Local Government
Thera Claus
E-mail: thera.claus@pinkroccade.nl
Tel.: 040 – 207 4900 / 06 – 46 64 65 06

 

LVTPR
Nienke Geudeker / Cas Heuvelmans
E-mail: prlg@lvtpr.nl

Tel.: 030 – 65 65 070

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers