of 59250 LinkedIn

Gemeente Bronckhorst optimaliseert ondersteuning inwoners met iSamenleving

Reageer

Altijd en overal inzicht in wat er speelt bij uw burgers

Gemeenten hebben sinds 1 januari van dit jaar meer uitvoerende taken gekregen op het gebied van zorg, welzijn en werk. Vanwege het grote aantal kernen (44) en de grote oppervlakte heeft de gemeente Bronckhorst ervoor gekozen om de dienstverlening op dat gebied dichter bij de inwoners te organiseren. Hiervoor zijn verspreid over de gemeente vijf sociale teams gerealiseerd. Voor de onderlinge informatie-uitwisseling binnen en tussen de teams en het contact met haar inwoners kiest Bronckhorst voor iSamenleving van PinkRoccade Local Government.

                                     

“Op deze manier hebben de medewerkers slechts één programma nodig tijdens hun contact met de inwoner”


Peter Geerdink
Adviseur Informatisering & Automatisering bij de gemeente Bronckhorst
 

In iSamenleving kunnen medewerkers van de sociale teams via apps persoonlijke- en gezinsplannen opstarten. Ook hebben zij de mogelijkheid om tijdens een gesprek met een cliënt relevante gegevens in het systeem in te voeren. Die gegevens zijn meteen beschikbaar en maken het werk overzichtelijker en efficiënter. “Op deze manier hebben de medewerkers slechts één programma nodig tijdens hun contact met de inwoner”, zegt Peter Geerdink, adviseur Informatisering & Automatisering bij de gemeente Bronckhorst.

 

Professionals helpen inwoners
Een sociaal team bestaat uit professionals op het gebied van welzijn, jeugd en opvoeding, schulden en werk. Inwoners kunnen langskomen op één van de vijf locaties, maar vaak vindt er ook een gesprek plaats bij de inwoner thuis.Omdat binnen de teams medewerkers vanuit verschillende disciplines werkzaam zijn, is het van belang dat zij allemaal op de hoogte zijn van wat er bij een persoon of gezin speelt. Zowel wat betreft de al aanwezige voorzieningen als lopende zaken en afspraken. “Dat vraagt om informatie die altijd en overal beschikbaar is, en dus een verbeterde inrichting van de informatievoorziening”, aldus Geerdink. “Met iSamenleving van PinkRoccade Local Government hebben medewerkers van de sociale teams altijd en overal inzicht in wat er speelt bij de inwoners.”

 

Meer weten?

Francine Kappelle, Projectleider iSamenleving
francine.kappelle@pinkroccade.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.