of 59179 LinkedIn

E-factureren: laagdrempelig aansluiten en aan de wetgeving voldoen!

1 reactie

Gemeenten zijn in november 2018 verplicht om e-facturen te kunnen ontvangen en verwerken. Wil je aansluiten op het meest laagdrempelige e-factureringskanaal waarin ook beveiligde verzending gegarandeerd is? CLIQ verzorgt vanuit de Pink Private Cloud de connectiviteit naar Simplerinvoicing.

De Rijksoverheid is per 1 januari 2017 al overgestapt op e-factureren, en het ministerie van Economische Zaken adviseert medeoverheden om aan te sluiten op Simplerinvoicing, een laagdrempelig en beveiligd e-factureringskanaal. Simplerinvoicing is een stelsel van afspraken tussen e-facturatie platformen, die het mogelijk maakt om facturen uit te wisselen tussen deze partijen. Ook Digipoort is aangesloten op Simplerinvoicing.

Access Point naar Simplerinvoicing
Simplerinvoicing maakt deel uit van OpenPEPPOL, een initiatief opgezet door de Europese Commissie, waarvoor gebruik van de Access Point-bouwsteen nodig is. Een Access Point implementeert een specifiek uitwisselingsprotocol dat beveiligde en betrouwbare uitwisseling van e-factureren verzorgt. PinkRoccade Local Government is participant van Simplerinvoicing en lid van de OpenPEPPOL community, en kan hierdoor jouw gemeente laagdrempelig aansluiten.

CLIQ als Access Point
CLIQ vormt als Access Point het centrale knooppunt tussen Simplerinvoicing en jouw gemeente. PinkRoccade beheert het Access Point centraal vanuit de Pink Private Cloud, waardoor jouw gemeente hiervoor geen kennis hoeft op te bouwen en beheer hoeft uit te voeren. Door één centraal Access Point voor meerdere lokale overheden in te kunnen zetten voorkomen we de inefficiëntie van talloze lokale implementaties van een Access Point. CLIQ wordt beveiligd aangesloten op Makelaarsuite en zorgt ervoor dat je via één centrale koppeling alle gegevens zowel de landelijke voorzieningen als Simplerinvoicing kunt ontvangen.

 

CLIQ.png

 

Volledige keten en grote besparing
Samen met CiVision Middelen bieden CLIQ en Makelaarsuite een volledig geautomatiseerde keten van Simplerinvoicing naar CiVision Middelen. Het resultaat is een foutloze verwerking van binnengekomen e-facturen en een significante besparing op het verwerken van facturen. Vanuit het Expertisecentrum Aanbesteden PIANOo is hiervoor een voorbeeld-business case opgesteld: business case PIANOo. CLIQ is eveneens als zelfstandig Access Point naar Simplerinvoicing in te zetten, in samenwerking met een financiële pakket van een andere leverancier.

 

Ben je geïnteresseerd geworden? 
Contacteer dan jouw accountmanager voor meer informatie.

De pilotgemeenten Tholen en Borger-Odoorn hebben al gekozen voor CLIQ als Access Point naar Simplerinvoicing. Wil je hier meer over weten? Ook hiervoor kan je contact opnemen met de accountmanager.

 

Contact:

Jelmer van der Windt, Product Manager

+31 6 4609 3455 / Neem contact op
Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Friso de Jong (UBL Ready) op
Het is goed om te weten dat het voor mede-overheden voldoende is om UBL e-facturen per e-mail te ontvangen (al dan niet via een e-facturatiedienstverlener) in het boekhoudpakket.

SimplerInvoicing is een van de kanalen (daar zijn circa 15 partijen bij aangesloten), maar kijk vooral goed naar de mogelijkheden van je toeleveranciers. Op de website van UBL Ready staat een lijst van 100 organisaties en boekhoudpakketten die de mogelijkheid bieden om met UBL facturen om te gaan.

Meer nieuws

iParticipatie

Afbeelding

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers