of 59250 LinkedIn

Digitaal aangifte doen van huwelijk en geboorte voortaan mogelijk in Voorschoten en Wassenaar

Digitaal aangifte doen van huwelijk en geboorte voortaan mogelijk in Voorschoten en Wassenaar
Reageer

Gemeenten profiteren van overzichtelijkheid, gebruikersgemak en snellere werkprocessen iBurgerzaken.

Inwoners en ondernemers van Voorschoten en Wassenaar gebruiken sinds oktober 2015 de online apps van iBurgerzaken van PinkRoccade Local Government voor de aangifte van een geboorte, huwelijk of overlijden. Ritjes naar het gemeentehuis om daar aangifte te doen zijn niet meer nodig. De gemeente bespaart op zijn beurt een hoop tijd bij het verwerken van alle gegevens die nodig zijn voor een aangifte.

 

“We merken nu al een aantal voordelen: de tijdswinst en het algehele gebruiksgemak”

Robbert Jansen
projectleider implementatie iBurgerzaken

 

Leren van de buren in Delft

De gemeenten Voorschoten en Wassenaar werken sinds 2013 officieel samen op ambtelijk niveau in de Werkorganisatie Duivenvoorde. De nieuwe werkorganisatie zocht een digitale agenda die bruidsparen kunnen gebruiken om online een reservering voor hun huwelijk te doen. Inspiratie hiervoor deed Duivenvoorde op bij de gemeente Delft. Daar zag de burgemeester van Wassenaar een succesvol praktijkvoorbeeld van hoe stellen de wedding planner gebruiken om online een reservering voor een huwelijk te doen. Het voorbeeld in Delft vormde de basis voor de digitale agenda van Werkorganisatie Duivenvoorde. ‘Eigenlijk stond de modernisering van de andere Burgerzaken, zoals geboorte- en overlijdensaangifte, pas later op de planning. Door de investering naar voren te halen en iBurgerzaken meteen in zijn geheel aan te schaffen, hoeven de gemeenten niet met losse pakketten te werken. En dat komt de overzichtelijkheid ten goede.’ vertelt Robbert Jansen, ambtenaar burgerlijke stand en projectleider voor de implementatie van iBurgerzaken bij Werkorganisatie Duivenvoorde.

 

In eerste instantie gaan Voorschoten en Wassenaar aan de slag met de iBurgerzaken-apps voor geboortes, huwelijken en overlijden (Selfservice Package 1). Inwoners van beide gemeenten kunnen hiermee vanuit huis aangifte van een geboorte of huwelijk doen. Voor begrafenisondernemers zijn de apps een middel om vanaf kantoor een aangifte van overlijden aan Werkorganisatie Duivenvoorde door te geven. In de praktijk scheelt dat tijd voor alle partijen.

 

Download hier de klantcase

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.