of 63000 LinkedIn

Dienst Dommelvallei pakt winst met Multi gemeente Makelaarsuite

Dienst Dommelvallei pakt winst met Multi gemeente Makelaarsuite. Harmonisatie in het applicatielandschap én stappen richting Common Ground.
PinkRoccade Reageer

Dienst Dommelvallei had een belangrijke doelstelling: 1 Makelaarsuite voor de 3 gemeenten: Geldrop-Mierlo, Nuenen en Son & Breugel. Met 2 aparte Makelaarsuites, 1 gemeente op DDS en de vele koppelvlakken werd het architectuurlandschap onoverzichtelijk en onbeheersbaar. In oktober 2020 werd deze doelstelling ingevuld met de Multi gemeente Makelaarsuite van PinkRoccade. Hiermee zorgt de organisatie voor harmonisatie in het applicatielandschap én maken zij zich op om stappen te zetten richting Common Ground.

 

          "Het project is voor de buiten wereld niet direct zichtbaar maar wel groot in implementatie én impact voor de gemeente."

 

Download de hele referentcase onderaan deze pagina.

1. Waarom een Multi gemeente Makelaarsuite?

De tijd en de effort die we in het technische beheer stopte werd complexer. Werkzaamheden op de koppelingen voerden we 3 keer uit en de systemen hadden moeite met de dubbele aansluitingen. Het was een complex applicatielandschap waarbij we sterke behoefte hadden aan vereenvoudiging.

 

2. Hoe heeft de gemeente zich voorbereid op dit project?

De voordelen die de overstap naar 1 gezamenlijke oplossing zou opleveren voor het beheer en de kostenbesparing waren op voorhand al duidelijk. Toch hebben we uitgebreid de tijd genomen om de scope van het project vast te stellen. De betrokkenen die de harmonisatie onderzochten deden dit naast hun huidige werkzaamheden. Tel de personeelswijzigingen op belangrijke posities daarbij op en je bent zo een tijd verder. We hebben marktpartijen gevraagd om met ons mee te denken in de vorm van een marktverkenning. We waren transparant in onze doelstellingen en hebben goede aanvullingen ontvangen van de markt. Daarna volgde een aanbesteding waaruit PinkRoccade als beste uit de bus kwam.


3. Wat was de sleutel tot succes?

Een duidelijk en gestructureerd plan van aanpak was de sleutel tot succes in de implementatiefase. De omgeving en de koppelingen werden gefaseerd opgebouwd in de testomgeving. Nadat alle koppelingen waren gelegd hebben we met een ketentest alles beproeft. Vervolgens hebben we de koppelingen 1 voor 1 naar productie overgezet. Belangrijk hierbij was het informeren van de gebruikers. Je raakt toch hun processen en je wilt dat afdelingen zo min mogelijk hinder ondervinden van de overgang. Het plan van aanpak en het ‘dedicated’ inzetten van het projectteam heeft ervoor gezorgd dat we geruisloos zijn overgegaan van de bestaande omgeving (2 Makelaarsuites en 1 DDS) naar 1 Makelaarsuite.

 

Lees verder

Dienst Dommelvallei vertelt namelijk ook of het project geslaagd is! Welke voordelen zij hier nu van ervaren. En zij geven 3 goede tips. Download hier de complete referentcase.


Annemarie Stel, Product Manager

Tel: +31 6 1494 5643

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Afbeelding

Postbus 1470, 5200 BM  's Hertogenbosch

088 110 1500

info.prlg@pinkroccade.nl

www.pinkroccadelocalgovernment.nl

Common Ground. De eerste stap

Terugblik op 10 jaar Makelaarsuite

Afbeelding

Meer nieuws

Urk - Horst aan de Maas: de Berichtenbox voor inwoners

Afbeelding

Whitepapers JouwGemeente MijnGemeente

PinkRoccade Live

PinkRoccade Local Government biedt een ruim aanbod aan curcussen, (klassikale) opleidingen en webinars.

Bloggers